til startside
forside    nyheder    om DBear    skriv til os    faq    hjælp    in english


Abonnér på Dancing Bears nyhedsbrev


 


Denne site anvender INGEN cookies!


Dancing Bear Shop
Music, Grateful Dead
  Music, GD Live Dates
Music, solo + side projects
Music, other artists
Video
Books
Posters and Prints
T-shirts
DeadWear
Stickers
  Patches
Odds and ends
  Bargain bin
CD-subscription
  Shop help
Home

{pic1}

{pic3}

Oktober 2012
Fjerde og foreløbig sidste udgivelse i "Dave's Picks" serien udkommer den 1. november og indeholder den komplette koncert fra 24. september 1976 på "College of William and Mary" i Williamsburg, Virginia. Det er langtfra den første udgivelse fra det år - faktisk var en sekvens fra denne koncert (Playing in the Band > Supplication > Playing reprise) med på bonus-cd'en til "Live at the Cow Palace". Hele koncerten har også tidligere været tilgængelig i mindre officielle udgaver, men den har alligevel været så højt estimeret, at den er fundet værdig til 'the full treatment' som Dave's Picks Volume 4. Belært af erfaringerne har vi bestilt et par ekstra eksemplarer til løssalg; disse kan forhåndsreserveres allerede nu. Hvis alt går vel lander pakken hos abonnenterne omkring midten af november. På samme tidspunkt vil der sandsynligvis også blive åbnet for tegning af abonnement på næste års Dave's Picks. Nærmere besked følger - betingelser og priser forventes at blive nogenlunde som i år.

Serien af live-udgivelser med Jerry Garcia Band i alle dets forskellige konstellationer har af forskellige grunde ligget stille i et par år, men nu er en ny serie på vej kaldet "GarciaLive". Første udspil, som frigives 16. november, er en 24-spors optagelse fra Capitol Theatre i Passaic, New Jersey den 1. marts 1980, 2 hele koncerter (early + late shows) på 3 CDer. Robert Hunter medvirker som gæst i 'the late show' på to numre fra hans solorepertoire: 'Tiger Rose' og 'Promontory Rider'. Der er åbnet for forudbestillinger.

Woodstock-festivalen i 1969 bliver ved med at kaste nye udgivelser af sig. De fleste har formentlig set den oprindelige film i biografen og hørt et eller flere af LP- eller CD-sættene, og i årenes løb er filmen blevet genudsendt i flere udvidede udgaver og "Director's Cuts". Den foreløbig mest komplette, "Woodstock Ultimate Collection" på 4 DVD'er (eller 2 Blu-Ray skiver), indeholder en 4-timers udgave af filmen samt godt 3 timers bonus features og ekstra musik. Grateful Dead har været totalt fraværende på de tidligere udgaver, da deres koncert - som fandt sted om natten midt i et regn- og tordenvejr - ikke var specielt vellykket. Alligevel er der fundet plads til et enkelt nummer, en 36 minutter lang udgave af 'Turn On Your Lovelight', og det kan vel ikke være så ringe endda. Det er naturligvis også grunden til, at den nu er til salg på Dancingbear.dk.

September 2012
De forudbestilte eksemplarer af "Spring 1990" boxsættet er sendt ud, men vi har stadig et par stykker på lager. Der er, som tidligere omtalt, en overdådighed af ekstra materiale - fra bøger til billeder og billetter - på www.dead.net kan man se en video, som viser udpakningen af boxen. Men det vigtigste er naturligvis musikken, og der spilles og synges med kolossal energi og overskud på denne turné, som er blevet kaldt "the last great tour". Og hvis man ønsker yderligere dokumentation, findes den i rigelige mængder på de tidligere udgivelser "Without a Net", "Terrapin Limited" og "Dozin' at the Knick". Og så er en 2-CD med udvalgte numre fra boxsættet lige på trapperne: "Spring 1990: So Glad You Made It". Dette sæt er (naturligvis) ikke "Limited Edition" og sælges til en særdeles rimelig pris.

Jerry Garcia og Merl Saunders' optræden på "The Keystone Club" i 1973 er dokumenteret på efterhånden fire CD'er. Den oprindelige dobbelt-LP "Live at the Keystone" var noget af det allerførste, vi hørte til Garcia's mange soloprojekter, og nu er alt Keystone-materialet, inklusive nogle alternative versioner, blevet samlet i et boxsæt på 4 CD'er: "Keystone Companions". For dem, der har de tidligere udgivelser, er der ikke meget nyt, men for alle andre er det et godt tilbud. Og bandet, der også talte John Kahn og trommeslageren Bill Vitt, er bestemt ikke det dårligste af de talrige Jerry Garcia Bands.

Andre nyheder: DVD-dokumentaren "Dawn of the Dead" (som ikke må forveksles med zombie-gyseren af samme navn!) kortlægger Grateful Dead's og hele San Francisco-scenens tidligste år gennem nye interviews og sjældne gamle filmstrimler. Særdeles informativ og velredigeret.

"Grateful Dead's Jukebox" kan ses som opfølger og supplement til "The Music Never Stopped" fra 1995, altså original-udgaver af nogle af de mange cover-numre, som Grateful Dead spillede gennem årene. Utroligt nok er der kun 3 numre som går igen på de to - helt uafhængige - udgivelser. Blandt de 25 numre på "Jukebox" er der også et par eksempler på jazz og neo-klassisk musik som ikke har været spillet af the Dead, men som nogle af musikerne har nævnt som inspiration.

Og til sidst en ny studie-CD fra Little Feat: "Rooster Rag". Forbindelsen til Grateful Dead er måske ikke let at få øje på, men som i så mange andre tilfælde handler om det om Robert Hunter. Sammen med keyboardspilleren Bill Payne har Hunter skrevet 4 nye sange til denne CD, som i det hele taget er et særdeles veloplagt bekendtskab med den meget genkendelige Little Feat-sound.

August 2012
Årets boxsæt fra Grateful Dead er lige annonceret: Titlen er "Spring 1990" og det indeholder 6 komplette koncerter fra lige så mange byer. Det bliver en omfattende sag, så lad mig for at spare tid citere direkte: What's Inside: ? 60 page hardcover Smyth-Sewn book featuring essays by Dennis McNally, David Lemieux, and Blair Jackson and photos by Jim Anderson & Mike Laurentis - 25th Anniversary Tour Program - Official Band Letters - 6 Ticket Stubs - 6 Cloth Sticker Backstage Passes - 1 Tour Laminate - Official 1990 Band publicity shot - 6 complete shows on 18 discs - 3/16/90 Capital Center, Landover, MD ? -/19/90 Civic Center, Hartford, CT - 3/22/90 Copps Coliseum, Hamilton, ON, Canada - 3/26/90 Knickerbocker Arena, Albany, NY - 3/30/90 Nassau Coliseum, Uniondale, NY - 4/2/90 The Omni, Atlanta, GA Recorded by long-time Grateful Dead audio engineer John Cutler Mastered by Jeffrey Norman in HDCD Original art by Wes Lang Individually Numbered, Limited Edition of 9,000 Ja, du læste rigtigt: Kun 9000 eksemplarer! De garanterer (eller truer med) at der hverken kommer downloads eller enkeltshow-udgivelser senere. Den danske pris bliver 2068 kr + forsendelse. Stykprisen pr. CD svarer nøje til de tidligere Winterland-boxsæt, selv om der denne gang er betydeligt mere ekstramateriale.

Senere i september vil der blive udsendt et 2-CD sæt: "Spring 1990: So Glad You Made It" med highlights fra den store box. Dette sæt er (naturligvis) ikke "Limited Edition", og er sat til en særdeles rimelig pris: Ca. 180 kr.

Juli 2012
Her, hvor sommeren næsten er slut, nærmer tiden sig for den næste Dave's Picks udgivelse, hvor vi vender blikket mod året 1971. Den komplette koncert fra 22. oktober i Auditorium Theatre, Chicago optager de to første CDer, mens den tredje indeholder det bedste fra aftenen før, samme sted. Det var Keith's første turné med the Dead, hvilket man ikke vil gætte når man hører hans indforståede sammenspil med de nye kolleger (check evt. også DP 2 og RT 3.2). Vi hører også mange af de nye sange, som foldede sig ud for alvor på europaturneen et halvt år senere. Skulle der være en enkelt som fortryder, at han/hun ikke tegnede sig som abonnent i december, kan jeg oplyse, at der faktisk er et enkelt ledigt abonnement tilbage. Den heldige vil således få leveret 3 CD-sæt + bonus-CD på en gang. Desuden vil der være et enkelt eksemplar af vol. 3 som sælges uden abonnement (og uden bonus-CD). Vi kan MÅSKE endnu nå at bestille flere eksemplarer fra dead.net, men det kan ikke garanteres, da de er meget tæt på at være udsolgt.

Tidligere på sommeren udsendte NRPS (The New Rides of the Purple Sage) CD'en "17 Pine Avenue" som bl.a. indeholder 7 nye sange skrevet af David Nelson og Robert Hunter. Den aktuelle udgave af NRPS omfatter bl.a. den tidligere Hot Tuna-guitarist Michael Falzarano, og pedal steel-veteranen Buddy Cage sikrer, at den karakteristiske NRPS-sound stadig er genkendelig.

Mickey Hart viser heller ikke tegn på at ville gå på pension: Hans nyeste konstellation, The Mickey Hart Band, har netop udsendt CD'en "Mysterium Tremendum". Hvis man lytter til de gratis lydklip på hans hjemmeside (www.mickeyhart.net/download/) vil man opdage, at bandet ikke primært dyrker percussion, som nogle af Hart's tidligere bands, men faktisk lyder mere som de "officielle" Dead-arvtagere Furthur, The Other Ones, osv.. Der er dog ingen Dead-covernumre på deres nye CD.

Sidste efterår kunne man i ganske få dage, i en enkelt, meget lille, københavnsk biograf, se en film med titlen "The Music Never Stopped". Filmen, som bygger på virkelige begivenheder, handler om en ca. 40-årig mand som har pådraget sig en hjerneskade som får ham til at tro, at han stadig befinder sig i 1968 som teenager, hvor han intenst dyrkede tidens musik: The Beatles, Dylan, CSN&Y, og - i særdeleshed - The Grateful Dead. For at opnå kontakt med sønnen må hans far, som ellers kun er til jazz, lære at sætte pris på sønnens musiksmag, hvilket kulminerer med at de sammen går til en Grateful Dead-koncert, trofast rekonstrueret med skuespillere (dog ikke specielt vellignende!) som mimer til "Touch of Grey". Det er en god og vedkommende film med glimrende skuespillere i de centrale roller, bl.a. Julia Ormond i rollen som musikterapeut. Filmen kan købes på DVD og Blu-Ray hos Dancing Bear - ovenikøbet med danske undertekster.

Til sidst en servicemeddelelse: I kan møde Dancing Bear "in person" på Kildemose-festivalen i Refsvindinge den 2. - 5. august. Her vil der være særlig gode tilbud på Grateful Dead CD'er, DVD'er og de allersidste T-shirts (som vi har måttet opgive at importere pga. ufleksible toldregler). På festivalen optræder en række undergrundsbands fra ind- og udland, heriblandt det stærkt eksperimenterende "Oresund Space Collective" (lørdag) og Danmarks bedste Dead-coverband "The Diff" (fredag). Læs mere her: http://www.kildemosefestival.dk/info.htm. Jeg håber at få lejlighed til at hilse på mange af jer.

Marts 2012
Grateful Dead's video-katalog har i flere år fristet en kummerlig tilværelse, hvor vi har måttet se flere og flere titler forsvinde uden at blive genoptrykt. Sent sidste år kom så det første glimt af håb, da "The Grateful Dead Movie" blev udsendt på Blu-Ray. Og om en god måneds tid - mere præcist den 17. april - får vi så en hel godtepose på en gang! DVD-boxsættet "All The Years Combine" indeholder alle video-udgivelser med Grateful Dead, til og med "Truckin' Up To Buffalo". To af titlerne udkommer hermed for første gang på DVD, nemlig "So Far" (udsendt på VHS+laserdisc 1987), samt "Ticket To New Year's" (nytårskoncerten 1987/88). Det kombinerede CD- og DVD-sæt "Crimson, White and Indigo" er ikke med i denne samling, ej heller DVD'en fra "Rocking the Cradle, Egypt 1978". Til gengæld er der en bonus-DVD som indeholder fem endnu ikke navngivne live-numre fra arkivet, den dokumentariske "Backstage Pass" fra 1992, samt et nyt interview med video-arkivar og producer David Lemieux. Prisen for boxsættet bliver ca. 980 kr. Det svarer til normalprisen for fem DVD'er - hvis det ellers havde været muligt at købe dem - så selv om mange sandsynligvis har de fleste af titlerne allerede, i et eller andet format, er det en oplagt mulighed for at få dem, man evt. måtte mangle, i DVD-format. Vi må så leve med, at det ikke blev til Blu-Ray i denne omgang, men det skulle være underligt hvis ikke de fleste kommer dryssende i det format hen over de næste år. Dette er rent gætteri; der er intet offentliggjort om flere udgivelser på nuværende tidspunkt. Vi har boxen på lager hen mod slutningen af april, men tager imod forudbestillinger allerede nu.

Februar 2012
Kære kunde! Den første af årets live-udgivelser i ”Dave’s Picks” serien, optaget i The Mosque i Richmond, Virginia 5/25/77, er nu sendt til abonnenterne. Det musikalske niveau på forårsturneen 1977 er kendt fra en række tidligere udgivelser, men den suveræne lydkvalitet på dette 3-CD sæt er en glædelig overraskelse.
Her kan du få en smagsprøve: http://links.mkt1701.com/ctt?kn=3&ms=Mzg3NzM1OTgS1&r=MTE3MzU3NzQ4NjUS1&b=0&j=MTI4OTA2MTMyS0&mt=1&rt=0

Samtidig kan vi løfte sløret for den næste udgivelse i serien, som udkommer i maj: Dillon Stadium, Hartford, Connecticutt, 7/31/74. Og bonus-CD’en, som sendes samtidig til abonnenterne, bliver med godbidder fra Capital Center, Landover, Maryland, 7/29/74.
Det er muligt at købe Dave’s Picks separat, men vi har faktisk stadig et par abonnementer til salg, selvom Deadnetstore officielt har lukket for tegning af nye abonnementer. Og husk: Når grænsen på 12.000 eksemplarer er nået, er der helt lukket for bestillinger. Hvornår det sker er ikke til at forudsige.

I november 2009 omtalte vi udgivelsen af "Grateful Dead Scrapbook" således:
"Grateful Dead Scrapbook" er, som navnet siger, en bog, men også en samling dels orginale dels genoptrykte, souvenirs fra gruppens arkiver: Backstage passes, håndskrevne setlister (jo, de findes!), plakater, fotos, og meget mere. Samt en CD med ikke tidligere udgivne David Gans-interviews med Jerry Garcia. Det hele er pakket ind i en bog med tekst af Rolling Stone-redaktør Ben Fong-Torres, og leveres i en solid kassette. Vil I ha' mere? Jamen vi har da også en Deluxe-udgave, i en mindst dobbelt så flot, fløjlsbetrukket kasse. Bøgerne er individuelt nummereret og indeholder, ud over alt det førnævnte, en ORIGINAL koncertbillet (koncerten er desværre forlængst overstået), samt en DVD med sjældne koncertoptagelser, bl.a. et enkelt nummer ("It Hurts Me Too") fra Tivoli 17. april 1972. Nå ja, så er prisen også ca. 3 gange så høj som for standard-udgaven! Nej, det er den så ikke længere, for lige nu er deluxe-udgaven på udsalg, nedsat ca. 30% til 515 kr. Igen må vi sige, at vi ikke ved hvor længe restoplaget rækker, så det er nu, der skal handles.

De glade hippie-dage I tresserne er for de fleste et fjernt minde – for andre kun en myte. Vi har samlet nogle bidrag til myten I form af 4 meget forskellige film: “The Trip” og “Psych Out”, fra hhv. 1967 og 1968, er to Hollywood-fortolkninger af “Swingin’ San Francisco” og “The Flower-power scene”, LSD-trips, osv. osv. Den ene har manuskript af Jack Nicholson, som også spiller med. “Performance” fra 1970, med bl.a. Mick Jagger, er en betydelig mere ambitiøs og eksperimenterende film med den engelske musikscene som baggrund, som sagtens kan lade sig se som andet og mere end et kuriosum.
Og endelig har vi den dokumentariske “Magic Trip” med Ken Kesey og hans Merry Pranksters, heriblandt legendariske Neal Cassady (“Cowboy Neal”). Vi har tidligere haft Kesey’s egne film om de vilde ekspeditioner med bussen “Furthur” i Dancing Bear’s katalog, men for et par år siden fik instruktøren Alex Gibney lov til at sammenklippe en udgave i spillefilmslængde, som har være vist I biografer I USA og nu er tilgængelig på DVD.

Oplev eller genoplev tresserne hjemme i stuen – de fleste af ovennævnte film fås ovenikøbet til en næsten rørende lav pris. Se flere detaljer om filmene i Video-kataloget.

Oktober 2011
Efter fire år og 16 udgivelser i Road Trips-serien kommer nu den 17. og sidste, som er navngivet Vol 4 Nr. 5. Den er fra Boston Music Hall, 9. juni, i "genforeningsåret" 1976, faktisk kun det 3. show efter halvandet års turnepause. Pausen var som bekendt blevet brugt til flittige besøg i pladestudierne, og der var da også kommet nye ting i repertoiret, bl.a fra det fremragende studiealbum "Blues for Allah", og fra Bob Weir's tid hos Kingfish. Mange af dem havde fundet vej til netop denne koncert, som til gengæld var uden de traditionelle jam-numre og lange sammenhængende forløb. Sidste halvdel af CD nr. 3 indeholder bonusnumre fra 12. juni samme sted. RT 4.5 frigives til salg den 1. november, og vi kan glæde os til at høre et band med fornyet spilleglæde og lyst til at komme ud over stepperne. I ventetiden kan man jo varme op med at genhøre Dick's Picks nr. 20 og 33, samt "Live at the Cow Palace", som er de eneste tidligere udgivelser fra dette år.

For snart mange år siden udkom et tribute-album med vokalgruppen The Persuasions, som tog Grateful Dead's repertoire under kærlig "á capella" behandling. Med afsæt i de oprindelige optagelser er der nu skabt en ny og meget anderledes dobbelt cd, "Persuasions of the Dead", hvor besætningen er udvidet med en række gæstesangere og -musikere, bl.a. Vince Welnick, Peter Rowan, Country Joe McDonald, Mark Karan (RatDog), Jackie LaBranch og Gloria Jones (Jerry Garcia Band). Vi skal bl.a. høre "drums" og "space" i rene vokaludgaver, og det lyder som en grænseoverskridende oplevelse!

En ny bogudgivelse er der også blevet plads til. "Dead Letters" præsenterer ca. 500 udvalgte eksempler på de fantasifulde, og sommetider kunstnerisk fremragende, tegninger som deadheads gennem tiderne har udstyret kuverterne med, ikke mindst når de bestilte billetter hos "Grateful Dead Ticket Service" i håb om at det ville forbedre deres chancer for at vinde i billet-lotteriet. Det har sandsynligvis også virket i mange tilfælde! Personalet i GDTS har omhyggeligt gemt kuverterne og Paul Grushkin, medforfatter til klassikeren "The Official Book of the Deadheads", har foretaget og kommenteret udvalget. Der er også eksempler på indholdet af brevene, samt sjældne historiske fotos. Ikke flere nyheder denne gang - nu venter vi spændt på, hvordan den næste serie af live-koncerter kommer til at se ud.

September 2011 (2)
Næste kapitel i føljetonen om Europaturnéen 1972 kan nu skrives: På utallige opfordringer bliver alle de 22 koncerter nu udgivet enkeltvis og kronologisk. De seks første (England og Danmark) kan bestilles nu, den tyske og franske del af turneen følger om ca. en måned, osv. indtil årsskiftet. Alle muligheder er således åbne, også for den, der ønsker at komplettere sin samling af hidtidige - officielle såvel som uofficielle - udgivelser, eller som f.eks. kun er interesseret i de danske koncerter.

En anden nyhed, af særlig interesse for nostalgikere og analog-fanatikere: De tidlige albums er ved at blive genudgivet i remasterede udgaver på ekstra tykt (180 gram) vinyl. For ca. et år siden udkom LP-boxen med de fem WB-studiealbums, men nu sælges de, og foreløbig et par stykker af de nyere udgivelser, også enkeltvis. Foreløbig ser det ud til at man holder sig til studiealbums, men hvis salget er tilfredsstillende, vil live-pladerne utvivlsomt også dukke op.

Det rygtes i øvrigt, at de udgåede numre i Dick's Picks-serien, samt en række af de længe savnede DVD'er, snart vil dukke op igen. Efter hvad der oplyses vil DVD'erne kun blive udsendt i Blu-Ray udgave. Flere detaljer følger når jeg ved noget mere.

September 2011
Europe '72 boxsættene er nu på vej ud -foreløbig kun i USA - og får overvejende begejstrede reaktioner. De storslåede planer om alverdens ekstraudstyr, som vi blev lovet ved bestillingen, er blevet reduceret en del inden boxen blev sat i produktion. Foruden bøgerne er der "kun" en "Rainbow Foot" sticker - vistnok magen til den, der i sin tid sad på coveret af LP-sættet. Der er nogle få der beklager sig over, at serienummeret og den selvvalgte tekst er trykt på en påklistret label og ikke indgraveret i kassen, men det er detaljer. Vi på den anden side dammen må væbne os med tålmodighed lidt endnu, og husk: Det er stadig muligt at købe det mere skrabede boxsæt "Europe '72 - All The Music".

For dem der kan nøjes med lidt mindre, udsendes 20. september "Europe '72 Vol. 2". Det er en dobbelt CD - opfølger til det oprindelige tripel-album - med flere Greatest Hits, naturligvis i den helt nye remixed/remastered udgave. David Lemieux har stået for udvælgelsen, og selv om han har valgt at gå uden om alle de titler, der optrådte på Vol. 1, er det blevet til en meget tilfredsstillende sætliste.

I august udkom Road Trips Vol.4 No.4. Den er fra 6. april 1982 i The Spectrum, Philadelphia, hvilket forklarer hvorfor forsiden "prydes" af et stort portræt af Benjamin Franklin. Ikke særlig "dead-agtigt", men man kan jo ikke få skeletter hver gang! Der er et godt og veloplagt udvalg af firser-repertoiret, som vi jo ikke hører alt for tit, men også fine udgaver af 'Terrapin', Playin' in the band' og 'Morning Dew'.

Til slut en mindre opløftende nyhed: Toldvæsenet er begyndt at håndhæve en EU-forordning der siger, at alle tekstilvarer, der indføres til videresalg i EU, skal være forsynet med er certifikat, der dokumenterer varens oprindelsesland. Den slags gider Grateful Dead Merchandising ikke beskæftige sig med, da de ikke normalt sælger engros, og da slet ikke til Europa. Konsekvensen kan blive, at vi må ophøre med at sælge T-shirts m.v. Det er vi kede af - ikke fordi vi har solgt særlig store mængder, men fordi det altid har været en vigtig og identitetsskabende del af Grateful Dead’s verden. Vi forsøger fortsat at få en dialog med toldvæsenet om sagen, men foreløbig er der udsalg af resterne, som man kan finde på hjemmesiden under ‘Bargain Bin’. Kik ind en gang imellem; der kommer flere rester på i løbet af den næste uges tid.

April 2011
Så er der igen en ny Road Trips på vej. Efterårsturneen 1973 har tidligere givet os 3 Dick's Picks (1, 14 og 19) samt boxsættet Winterland '73. På Road Trips Vol.4 No.3 får vi hele koncerten fra Denver Coliseum 21. november, samt tre hotte numre fra aftenen før.

Denne turné fulgte lige efter udgivelsen af "Wake of the Flood" albummet, så der er adskillige numre herfra på setlisten. "Here Comes Sunshine", "Mississippi Half-Step", "Weather Report Suite" og "Stella Blue" udviklede sig hurtigt i live-sammenhæng og forblev i gruppens repertoire i mange år, og vi bliver minsandten heller ikke snydt for et timelangt medley centreret omkring "Playing in the Band", afsluttende med en mindeværdig "Morning Dew". Udgivelsesdatoen er 3. maj, forudbestillinger modtages allerede nu.

Mens vi er ved det, vil jeg lige vende tilbage til Road Trips 3.4. for en kort bemærkning. Denne udgivelse solgte kun ca. halvt så mange eksemplarer som forventet, muligvis fordi den ikke fik ret meget reklame i nyhedsbrevet i september, hvor den var klemt inde mellem to spændende boxsæt. Det er synd og skam, for de to koncerter fra maj 1980 på universiteterne Penn State og Cornell fejler bestemt ikke noget. Vi er i Brent Mydlands første år i Grateful Dead og setlisterne er typiske for perioden, bl.a. med bidrag fra "Go To Heaven"-albummet. Giv den en chance!

Hos Dancing Bear bestræber vi os på at tilbyde det bredest mulige udvalg af Grateful Dead-relateret musik, herunder flest mulige af de musikalske sammenhænge hvor Jerry Garcia har optrådt. Selv om dette kan lyde som en umulig opgave, er vi i den seneste tid kommet et godt stykke nærmere. Vi har fundet frem til skjulte lagre af CDer som har været udsolgt hos Dead.net i årevis, og vi har endda været på auktion og købt brugte - men velholdte - eksemplarer af udgivelser, som ikke kan skaffes på anden måde. Den eneste begrænsning har være prisen; vi ønsker ikke at sælge til priser, der i væsentlig grad overstiger nyprisen, derfor er der et par virkelige sjældenheder, som vi har måttet takke nej til. Men hvis de engang skulle blive genudsendt, skal I nok høre om det. Da der ikke er tale om nyudgivelser, kommer de ikke på forsiden af Dancing Bears hjemmeside, men her er en kronologisk oversigt.
CDerne er nye og forseglede, med mindre andet er angivet:

SIDSTE NYT: Vi har netop fået fingre i et helt unikt tilbud: En samling på 17 live-albums fra Phil Lesh & Friends' turne i 2006. CD-sættet og DVD’en "Phil Lesh and Friends Live at the Warfield", som stadig er i kataloget, stammer fra samme turne, hvor Phil bl.a. spillede sammen med guitaristerne John Scofield og Larry Carlton og sangerinden Joan Osborne. Der er tale om de officielle "Instant Live" 3-CD sæt som blev mixet og brændt under selve showet, så publikum kunne købe dem på vej ud fra koncerten. Der er 17 koncerter, altså 51 CDer i alt. De sælges kun samlet.

Keyboardisten Rob Barraco var også med i PL&F på ovennævnte turne, og har i øvrigt spillet i utallige sammenhænge såsom Dark Star Orchestra, The Other Ones, The Dead, Gov't Mule og mange flere. Nu kan vi præsentere hans soloudspil fra 2007: "When We All Come Home". 8 af de 12 numre har tekst af Robert Hunter - et af dem har Phil Lesh som medkomponist.

Husk også at klikke ind på www.dead.net - der kommer hele tiden nyheder om Europe '72 boxsættet. Det kan fx nu slås fast, at boxen bliver på nøjagtig 72 CDer, efter at man har besluttet ikke under nogen omstændigheder at bytte om på rækkefølgen eller opsplitte sammenhængende numre. Der er også gratis downloads af udvalgte numre - sjovt nok var de tre første fra koncerter i Danmark.

Januar 2011
Godt Nytår til alle kunder! Og det bliver helt sikkert et godt, nyt år her i Dead-land. Første gode tegn er, at Road Trips Vol.4 No.2 er annonceret, til udgivelse 1. februar.
Det er den første officielle udgivelse nogensinde fra 1988, nærmere bestemt den 1. april. Så titlen er naturligvis: April Fools '88. Der er også blevet plads på 3-CD sættet til anden afdeling - og en del af første - fra aftenen før, 31. marts.
1988 var en fin årgang - det år, hvor Jerry Garcia for første gang følte, at hans evner som guitarist var helt tilbage på niveauet fra før hans diabetiske coma i '86. At vi har set talrige udgivelser fra 1989, men ingen fra '88 skyldes simpelthen, at bandet i '89 valgte at tage video- og multitrack-lydudstyr med på flere af turneerne. Læs Blair Jackson's entusiastiske omtale her, så vil vejen til 'Buy'-knappen i Dancingbear-shoppen være meget kort!

Der er også et par nyheder på bogfronten: "Confessions of a Dead Head" er en lille bog på 88 sider, skrevet af en ganske almindelig deadhead, som kalder sig 'The Starburst Commander'. Vi får den ganske logiske forklaring på navnet, sammen med mange velskrevne og sjove anekdoter og betragtninger om Grateful Dead, deres tekster og musik og livet i den rejsende karavane, som fulgte turneerne rundt i USA. Selvom 'the scene' jo er - var - meget større der end her, er jeg sikker på, at alle kan nikke genkendende til mangt og meget i bogen. Og prisen på kun 96 kr gør det jo ikke dårligere.

De to amerikanske økonomer Brian Halligan og David Meerman Scott er eksperter i branding og internet-marketing. Den ene driver en website for iværksættere og den anden er foredragsholder og forfatter til adskillige bøger om disse emner. Når de lægger jakkesættene er de desuden deadheads, og nu har de sammen skrevet bogen "Marketing Lessons from the Grateful Dead". Også denne er en overkommelig sag, 163 sider og 136 kroner, som med afsæt i The Dead's unikke forretningsmodel giver gode råd om alternative måder at drive forretning på. Hvordan skaffer man sig f.eks. fanatisk loyale kunder? (læs: fans). Ja, man kan jo prøve at forære nogle af sine produkter væk, og dermed få kunderne til af egen drift at reklamere for produkterne og sprede budskabet til mange flere. Eller man kan forkæle sine bedste kunder med direkte nyhedsbreve og førstevalg af de bedste pladser til koncerterne, i stedet for (som f.eks. dagbladene gør) at give store rabatter til nye kunder og lade de trofaste betale fuld pris. Bogen rummer megen inspiration og en hel del overraskelser for de fleste virksomhedsledere, og mange genkendende nik for os andre. Spredt mellem de forholdsvis korte kapitler er der illustrationer af Richard Biffle (tegninger) og Jay Blakesberg (fotos).

Oktober 2010
1969 var året, hvor Grateful Dead rejste USA tyndt og spillede 146 koncerter - en rekord de aldrig senere overgik. I byen Hollywood, Florida blev der 23-25. maj afholdt en lille lokal festival i Seminole-indianernes reservat, den såkaldte Big Rock Pow-Wow. The Dead spillede to 90-minutters koncerter på festivalens første og anden dag, og Bear's komplette optagelser af koncerterne er nu blevet til endnu et 3-CD sæt, nemlig Road Trips Vol.4 Nr.1.
Vi får (naturligvis) den klassiske sekvens 'Dark Star-St.Stephen-The Eleven-Lovelight'. Fra den anden koncert kommer en - helt anderledes - Lovelight, og der er et par gengangere mere. Men som altid blev tempo, feeling, og ikke mindst Pigpen's saftige blues-rap, varieret på utallige måder, så hvis du har en svaghed for den tidlige guldalder med Pigpen som indpisker, er dette sæt lige det, du har ventet på. Du skal dog lige vente et par uger endnu på den officielle udgivelsesdato, som er 16. november.

I oktober og december 1987 spillede Jerry Garcia en serie koncerter med sin gamle bluegrass-partner Sandy Rothman, samt andre kendinge fra de forskellige udgaver af Jerry Garcia Band. Dobbelt live-LP'en "Almost Acoustic" udkom året efter. CD-udgaven har være udgået af kataloget i en årrække, men genudgives nu til en meget fordelagtig pris. Samtidig udsendes endnu en CD med mere materiale fra de samme koncerter: "Ragged But Right". Ved samtidig bestilling af begge CD'er får du yderligere rabat. De udsendes 16. november, men kan forudbestilles nu.

Billy Kreutzmann er for tiden aktiv med et nyt band, 7 Walkers, som her i oktober starter en større turné og som lige har udsendt sin første CD. Musikken beskrives som en blanding af vestkyst-rock og New Orleans funk, og selveste Willie Nelson medvirker som gæst på et enkelt nummer.

Mandolinisten og sangeren Jesse McReynolds er en legende i country- og bluegrass-verdenen hvor han har spillet og udgivet plader i over 40 år, de fleste af dem sammen med sin nu afdøde bror Jim. David Grisman, Jerry Garcia og David Nelson er (var) store beundrere af Jesse, som nu i samarbejde med Robert Hunter og førnævnte David Nelson har indspillet CD'en "Jesse McReynolds & Friends Tribute to Jerry Garcia & Robert Hunter". CD'en indeholder 12 klassiske Garcia/Grateful Dead sange, samt den helt nye "Day By Day" med tekst af Robert Hunter.

August/september 2010
Hvad gør et populært rockband når de er blevet alt for populære? Altså, når titusindvis af fans som ikke har kunnet få billetter alligevel dukker op og forvandler en fredelig provinsby til noget der minder om Roskildefestivalen, bare uden koncerterne? Hvis man hedder Grateful Dead, kunne løsningen være at annoncere koncerten en uge før, kun i lokalområdet, og under et falsk - eller i hvert fald meget indforstået - navn. Det blev så til de to "Formerly The Warlocks" koncerter i oktober 1989. Og de vakse/heldige fans, der havde fundet vej til Hampton Coliseum, blev vidner til en perlerække af velspillede numre fra hele karrieren, bl.a de nye fra "Built To Last" albummet, samt adskillige genoplivede og længe savnede, f.eks. "Dark Star" og "Attics of my Life", som ikke havde været spillet i henholdsvis 5 og 17 år!
De to koncerter er nu blevet til et Box Set i ordets allermest bogstavelige betydning, de 6 CDer er nemlig emballeret i solidt krydsfinér. Boxen indeholder desuden diverse souvenirs, hvis art - som ved tidligere box-udgivelser - ikke afsløres på forhånd. De bestilte sæt bliver først frigivet til forsendelse (fra USA) den 7. september, men kan forudbestilles allerede nu.

Men der er mere nyt, ikke mindst for Brent Mydland-fans: Road Trips Vol. 3.4 tager hul på firserne med de brugbare dele af to koncerter afholdt på to forskellige universiteter: Penn State 5/6/80 + Cornell 5/7/80. Blair Jacksons informative noter om koncerterne kan som sædvanlig læses på dancingbear.dk.
Ligesom Road Trips 3.3 er dette et 3 CD-sæt, men man har denne gang fravalgt at udsende en bonus CD med første oplag. Nogle vil synes det er ærgerligt, andre vil glæde sig over, at det ikke haster så meget med at få sendt bestillingen. Udgivelsesdatoen er den samme som for førnævnte Box Set.

Den tredje nyhed i denne omgang er et decideret samlerobjekt: Et Vinyl Box Set! De fem studiealbums, Grateful Dead udsendte for Warner Bros., udgives nu samlet i særdeles flot udstyr (se det store billede), med singleudgaven af "Dark Star" samt en reproduceret promotion-plakat som bonus. Det skal lige nævnes, at "Anthem of the Sun" og "Aoxomoxoa" er i de sjældne, originale mixninger. For "Aoxomoxoa" var remix-udgaven efter min mening en klar forbedring, som fjernede de mest distraherende "psykedeliske" effekter. I tilfældet "Anthem" derimod er de to udgaver musikalsk meget ens, men lyder alligevel helt forskelligt, og jeg holder lige meget af dem begge to. Det originale mix er mere råt og umiddelbart, det minder en del om lyden på de fleste "Dick's Picks" eller en uredigeret soundboard-kopi. På remixet (som er den udgave, der fås på CD), er der kælet mere for lyden, især bassen er trukket meget frem. Men det er som sagt en smagssag. Prisen for LP-sættet er også for feinscmeckere: Den er oppe i 1445 kr. Udgivelsesdato: 21. september.

Juni 2010
1970 var det år, hvor to af Grateful Deads klassiske studiealbums så dagens lys: Workingman's Dead og American Beauty. Det var også et af de få år, hvor Grateful Dead turnerede med en akustisk afdeling, som i foråret 1970 var forstærket med medlemmer af New Riders. Ret naturligt, da NRPS var med på turneen som opvarmningsband og stadig havde Jerry Garcia med på pedal steel-guitar.

De to koncerter den 15. maj i Bill Graham's Fillmore East (early + late show) var et af højdepunkterne på turneen. Gruppen videreførte naturligvis den velkendte høj-energiske 1969-stil, men spillede også de ”nye” country-inspirerede numre fra de førnævnte – endnu uudgivne – albums.
Nu får vi muligheden for at høre et fyldigt sammendrag - faktisk næsten begge koncerter komplet, når bonus-CDen regnes med - i form af Road Trips Vol. 3 No. 3, det første 3-CD sæt i Road Trips-serien. Bonus-CDen indeholder, foruden de ekstra sange fra den 15., sidste del af koncerten den foregående aften i Meramec College, Kirkwood, Missouri.
Kvaliteten af disse optagelser er helt i top, hvilket du kan overbevise dig om ved at klikke dig ind på "Listening party" på denne adresse: http://www.dead.net/listeningparty-v3n3

Der er ingen forudbestilling i denne omgang - vi har skiverne på lager om ganske få dage. Og du skal nok ikke betænke dig alt for længe hvis du vil være sikker på at få bonus-CDen med i købet.

Februar 2010
Efter en meget lang ventetid er Road Trips Vol. 3 No. 2 nu på banen. Vi får igen en komplet koncert, fra 15. november 1971 i Austin, Texas. 1971 er ganske godt repræsenteret blandt live-udgivelserne, og denne koncert, optaget under et af Grateful Deads relativt få besøg i Texas, er da også ualmindelig veloplagt og eksperimenterende, hvilket man kan overbevise sig om ved at gå til "Listening Party" på www.dead.net. Læs også Blair Jackson's entusiastiske omtale på Dancing Bears hjemmeside (klik på forsidebilledet, som sædvanlig). Bonus-CD'en er optaget aftenen før, i Fort Worth.

Der er også en ny DVD på vej: "Crimson White and Indigo", optaget 7. juli 1989 i Philadelphia. Den forrige DVD-udgivelse, "Truckin' Up To Buffalo", var fra koncerten i Buffalo 3 dage før denne, og der er alt mulig grund til at tro, at "Crimson, White and Indigo" har den samme fremragende billed- og lydkvalitet. Og 1989 er jo en af de bedste årgange fra perioden efter Garcia's sygdom. Det specielle ved denne udgivelse er, at man også får hele koncerten på 3 CD'er i samme pakke. Eller med andre ord: Man kan ikke få lov at vælge en af delene! Sådan har Rhino valgt at gøre det, af indlysende kommercielle grunde, og det presser naturligvis prisen en del i vejret. Det kan vi desværre ikke gøre noget ved, men venter og håber, den er prisen værd. Udgivelsesdatoen er ikke meldt ud endnu, men det bliver sandsynligvis i starten af april.

Oktober/November 2009
Julekatalogerne er allerede over os, og også på Dancing Bear's hjemmeside er nyhederne ved at falde over hinanden. Road Trips er nået til Vol. 3 No. 1, og det er for en gangs skyld en komplet koncert: 28. december 1979 i Oakland, California. Vi husker Dick's Picks. nr. 5 fra to dage tidligere, og så skulle yderligere anbefaling være overflødig; et brag af en koncert, efter alle forlydender. Den sædvanlige advarsel om ikke at bestille for sent skal også lyde her, og den bør tages alvorligt - sidste gang var bonus CD'en udsolgt to uger efter den officielle udgivelsesdato.

En af de tidligste udgaver af Jerry Garcia Band, med engelske Nicky Hopkins ved tangenterne, kan nydes på den ligeledes spritnye "Let it Rock - Jerry Garcia Collection Vol. 2" (Volume 1 var "Legion of Mary", udgivet i 2005). Hopkins bidrager i øvrigt til setlisten med tre sange, heriblandt hans glansnummer "Edward, the mad shirt grinder", der stammer fra hans samarbejde med Quicksilver.

I den mere esoteriske afdeling finder vi "Ultraviolet Licorice", skabt af avantgarde-guitaristen Henry Kaiser og den tidligere MIDI-tekniker for Grateful Dead, Bob Bralove. Titlen mere end antyder et slægtskab med "Infrared Roses", Bralove's fascinerende 1991-remix af udvalgte "Space"-segmenter. På den nye CD improviserer de to musikere over hidtil uudgivne (og ubenyttede) synthesizer-lydspor, som Bralove komponerede og indspillede til netop førnævnte "Space"-afdeling af Grateful Dead's koncerter. Alle der ejer "Infrared Roses", og har hørt den mere end én gang, vil kaste sig over denne udgivelse. Alle andre skal nok nærme sig den med forsigtighed.

"Grateful Dead Scrapbook" er, som navnet siger, en bog, men også en samling dels orginale dels genoptrykte, souvenirs fra gruppens arkiver: Backstage passes, håndskrevne setlister (jo, de findes!), plakater, fotos, og meget mere. Samt en CD med ikke tidligere udgivne David Gans-interviews med Jerry Garcia. Det hele er pakket ind i en bog med tekst af Rolling Stone-redaktør Ben Fong-Torres, og leveres i en solid kassette.

Vil I ha' mere? Jamen vi har da også en Deluxe-udgave, i en mindst dobbelt så flot, fløjlsbetrukket kasse. Bøgerne er individuelt nummereret og indeholder, ud over alt det førnævnte, en ORIGINAL koncertbillet (koncerten er desværre forlængst overstået), samt en DVD med sjældne koncertoptagelser, bl.a. et enkelt nummer ("It Hurts Me Too") fra Tivoli 17. april 1972. Nå ja, så er prisen også ca. 3 gange så høj som for standard-udgaven!

Skulle der være mere plads på ønskesedlen, er det også tid for den årlige Grateful Dead vægkalender, med nye billeder og de velkendte mærkedage, bl.a. en lang række fødselsdage fra musikkens verden. Glædelig juleshopping!

August 2009
Naturligvis skulle Jerry Garcia's fødselsdag den 1. august fejres. Og det blev den ganske eftertrykkeligt, med annonceringen af hele to nye udgivelser:

Road Trips Volume 2 No. 4 leverer det meste og bedste fra to koncerter i Cal Expo Amphitheatre, Sacramento, den 26. og 27. maj 1993. Det er faktisk de nyeste koncerter, der hidtil er udsendt i såvel Road Trips som Dick's Picks serierne, og for dem der foretrækker Grateful Dead's sene periode (jo, der er et par stykker!) er det en rigtig god nyhed. Og alle kan glæde sig til et genhør med nogle fine sange som vi sjældent har chancen for at høre, og hvoraf flere aldrig tidligere har været på en officiel udgivelse: Corinna, Liberty og Broken Arrow.
Mange fans har efterspurgt komplette koncerter, og dette sæt indeholder rent faktisk den komplette koncert fra 26. maj - forudsat man bestiller inden bonus-CDen bliver udsolgt - man skal bare arbejde lidt selv for at få numrene i den rigtige rækkefølge!

Det niende udspil i "Pure Jerry"-serien er en kompilation af 4 koncerter med Jerry Garcia Band i 1978, alle fra the Bay Area omkring San Francisco. Det er den periode, hvor Keith og Donna Godchaux var med i bandet, og med Maria Muldaur som ekstra vokalist kan det ikke blive meget bedre. Den tidligere PJ-udgivelse fra Warner Theatre er fra samme periode og med samme besætning.

Begge disse udgivelser kan forudbestilles nu; de udgives officielt i slutningen af denne måned.

Der er desuden kommet en helt ny studio-CD, "Where I Come From", med den nuværende udgave af New Riders of the Purple Sage. Af veteranerne er kun David Nelson og steelguitaristen Buddy Cage tilbage - John "Marmaduke" Dawson døde desværre den 21. juli i sit hjem i Mexico efter lang tids sygdom. Syv af de tolv nye sange er blevet til i et samarbejde mellem David Nelson og Grateful Dead's Robert Hunter. Læs meget mere i Blair Jacksons interview med David Nelson på www.dead.net.

Juni 2009
Road Trips serien fortsætter med uformindsket styrke, dvs. en ny udgivelse ca. hver 3. måned. Vi er nået til Volume 2 nr. 3, og valget er faldet på to koncerter fra den altid pålidelige årgang 1974: 16. juni i Des Moines, Iowa, og 18. juni i Louisville, Kentucky.

Som sædvanlig medfølger der en bonus-CD hvis man ikke venter for længe med at bestille. Den indeholder flere pluk fra de samme to koncerter, og en del af den kan i en kort periode høres som ”Listening Party” på www.dead.net.
Tidligere besøg i årgang ’74 omfatter Dick’s Picks nr. 7, 12, 24 og 31 samt – ikke at forglemme – The Grateful Dead Movie.

Dokumentarfilmen ”Fillmore – the last days” er nu for første gang udsendt på DVD, gennemgribende renoveret på både billed- og lydsiden.
Omdrejningspunktet er de 5 afskedskoncerter forud for lukningen af det oprindelige Fillmore auditorium i 1971, inden det kort tid efter genopstod et andet sted som Fillmore West. Ejeren var naturligvis Bill Graham, og han er meget nærværende i filmen, som byder på musikalske bidrag fra hele San Francisco’s 1. division, og en del af 2. med.

Marts 2009
Det er så sandelig blevet et forår hvor det spirer og gror i Dead-land; her, hvor vi stadig tæller ned til udgivelsen af ”To Terrapin” den 7. april, dukker der pludselig to dugfriske nyheder op, som begge frigives til salg onsdag i næste uge:

Road Trips Vol. 2. Nr. 2 bliver den første Road Trips-udgivelse af en komplet koncert, endda med bonusnumre. Vi er helt tilbage i 1968, en forholdsvis vel-cirkuleret koncert fra Carousel Ballroom, senere omdøbt til Fillmore West. Ifølge noterne er der pludselig dukket en 8-spors optagelse op, så kvaliteten burde være i orden, set i forhold til årgangen. Hvis enkelte stumper lyder mere bekendt end ellers, kan det skyldes, at dette er en af de koncerter, der blev udvalgt til at indgå i lydcollagen ”That’s It For The Other One” på ”Anthem of the Sun”-albummet. Kort sagt: ”Primal Dead” af fineste aftapning.

Den anden nyhed, som kommer efter en pause på næsten 3 år, er et nyt afsnit af ”Pure Jerry” serien. Denne gang har man valgt en akustisk koncert hvor Jerry Garcia spiller sammen med sin mangeårige JGB-makker John Kahn i Veterans Memorial Auditorium, San Rafael, 2/28/86. Repertoiret er som sædvanlig en blanding af mange genrer, også et par Grateful Dead standardnumre.

Februar 2009
Hvis nogen en gang finder på at samle en live-koncert kanon, vil Grateful Dead's Østkyst-turné i maj 1977 helt sikkert være repræsenteret på listen. Til "Dick's Picks"-serien blev der håndplukket 3 shows fra maj '77 (udgivet som Vol. 3 og 29), og hvis båndene fra Barton Hall 5/8/77 ikke havde haft tekniske problemer, ville også den koncert med sikkerhed have været udgivet forlængst.
Med den netop annoncerede udgivelse, "Grateful Dead: To Terrapin" får vi så turneens afsluttende koncert: Hartford Civic Center, 5/28/77, og dermed ved de fleste af os, hvad vi har i vente. 1977 var ikke året med de store eksperimenter i setlisterne - faktisk ligner maj måneds koncerter hinanden ret meget på papiret - men energien, spilleglæden og opfindsomheden i de mange jams var uden sidestykke.

Hos Rhino Records og Grateful Dead Productions har de også opdaget at der er finanskrise; derfor har de - i stedet for den sædvanlige bonus-CD - sat prisen usædvanligt lavt. "Grateful Dead: To Terrapin" er en komplet koncert på 3 CD'er, alligevel er listeprisen den samme som "Road Trips" seriens 2-CD albums. Oven i hatten får I - ved forudbestilling inden udgivelsen 7. april - en ekstra rabat, så prisen i Danmark kommer ned på 193 kr.
OG, for at det ikke skal være løgn, er der mulighed for en ekstra besparelse på 10 kr, eftersom Dancing Bear's portogebyr er lavere på ordrer under 200 kr. Så tøv ikke med at forudbestille - butikken er åben hele døgnet.

I sidste nyhedsbrev berettede vi, at Mickey Hart's "Global Drum Project" var nomineret til en Grammy. Siden da har CDen så sandelig også vundet prisen, og Mickey gentog dermed bedriften fra "Planet Drum" 16 år tidligere. Vi gratulerer!

December 2008
En ny serie Grateful Dead Road Trips er sat i gang: Til Vol.2. No.1, har eksperterne endnu en gang vendt blikket mod Madison Square Garden i september 1990, lige før bandet - med nytilkomne Vince Welnick bag tangenterne - drog ud på den sidste Europa-turné. ”Endnu en gang”, fordi den første af de i alt 6 koncerter blev udgivet som Dick’s Picks nr. 9. Men nu har David Lemieux og co. – samt utvivlsomt et større antal deadheads – fundet ud af, at de sidste 3 koncerter i rækken bød på mindst lige så mange højdepunkter. Det nye sæt kan bestilles allerede nu.
I USA kan de hurtigste nå at få den inden jul, men den går desværre ikke herovre. Vi vil alligevel opfordre til ikke at vente for længe, da bonus-CDen har det med at forsvinde efter et par måneder. Og hvorfor gå glip af 33% ekstra spilletid?

Det seneste udspil fra Mickey Hart, nemlig hans ”Global Drum Project” med bl.a. Zakir Hussain, er netop blevet nomineret til en Grammy i kategorien ”Contemporary world music”. Hussain medvirkede også på ”Planet Drum”, som vandt Grammyen for 15 år siden. Måske var det en anledning til at se nærmere på Mickey Harts produktion? Vi har i hvert fald bestilt et par ekstra eksemplarer af ”GDP” hjem. Vi ønsker alle kunder en glædelig jul og et godt Dead år!

September 2008
I september 1978 drog the Grateful Dead, sammen med ca. 150 familie og venner, til Cairo for at spille 3 koncerter ved pyramiderne, hvoraf den sidste faldt sammen med en total måneformørkelse. Efter alle beretninger var det en stor oplevelse for alle, både på, bagved og foran scenen, og heldigvis var der også tænkt på udstyr til både lyd- og videooptagelse.

Den planlagte pladeudgivelse, som skulle have betalt de ganske voldsomme udgifter til turen, blev ikke til noget i første omgang - bl.a. var der tekniske vanskeligheder, som gjorde den første aftens optagelser uegnede til udgivelse. Den nubiske musiker Hamza El-Din og et lokalt slagtøjsensemble medvirkede ved alle koncerterne, hvilket var med til at gøre dem til en ganske speciel oplevelse.

Nu, 30 år efter, er optagelserne fundet frem igen og finpudset efter alle kunstens regler, og er blevet til CD/DVD sættet "Rocking the Cradle". Også indpakningen er der kælet for, hvilket fremgår af billederne på dancingbear.dk. Der medfølger en bonus-CD med mere musik, og på DVDen er der blevet plads til en kavalkade af hjemmevideoer fra turen. Boxsættet kan forudbestilles nu, og fås også i flere kombinerede pakker med pæne rabatter. Der er til lejligheden produceret flere slags "Egypt 1978" merchandise, bl.a. en flot T-shirt, som kan fås i ovennævnte pakkeløsninger til en meget fordelagtig pris.

Efter hjemkomsten fejrede Grateful Dead turen med en serie veloplagte koncerter i San Francisco's Winterland (kendt fra bl.a. "The Grateful Dead Movie"). Et sammendrag af disse koncerter er blevet til Road Trips Vol. 1. No. 4, som ganske passende udsendes samtidig med ovennævnte boxsæt. Også her er der en bonus-CD med mere fra de samme koncerter. Forudbestillingen er startet, både R.T.1.4 og Rocking the Cradle udgives først officielt den 30. september.

Et sikkert tegn på at efteråret er startet, er offentliggørelsen af The Grateful Dead Calendar. 2009-udgaven er klar til bestilling og indeholder alle de musikalske mærkedage, en deadhead kan ønske sig. Undtagen én!

Juni 2008
Sommeren har indtil nu været - næsten - som i de go'e gamle dage, og det er lige før udgivelsesfrekvensen af "ny" Grateful Dead musik bringer lige så nostalgiske minder frem om de gyldne "Dick's Picks" tider omkring 2000 - 2005.
Vi er nu nået til "Road Trips Volume One, Number 3" som koncentrerer sig om sommerturneen 1971. Denne årgang har været stærkt underrepræsenteret i de hidtidige udgivelser, men der er dukket endnu en bunke ”forsvundne” bånd op i lighed med dem, der blev til ”Dick’s Picks Vol. 35”. Noget af musikken på bonus-CDen har med garanti aldrig været hørt før af andre end en meget snæver og udsøgt kreds. Den er nemlig optaget (fra soundboardet) ved en koncert på fængselsøen Terminal Island, San Pedro, CA, hvor det for en gangs skyld ikke var lykkedes for nogen tilhørere at smugle en båndoptager ind! Koncerten var i øvrigt en benefit for Owsley ”Bear” Stanley, lydmand, bagmand og LSD-fabrikant, som var på (ufrivilligt) ophold i nævnte institution. Læs meget mere om ”Road Trips” udgivelserne andetsteds på dette site.

Sangeren og guitaristen Bill Cutler må være indehaver af verdensrekorden for langsommelig pladeproduktion. Grundbåndene til hans nyudkomne CD "Crossing the Line" blev nemlig indspillet i 1975-76 med hjælp fra bl.a. Jerry Garcia, som kun nåede at medvirke på fire numre. Samarbejdet blev afbrudt da Grateful Dead startede turnelivet igen, og båndene blev gemt væk i en længere årrække. I 2001 blev de støvet af, og en lang række venner som Jorma Kaukonen, Mark Karan, David Nelson, Bob Weir, Matthew Kelly, Dave Torbert, Michael Falzarano og mange flere, hjalp til med finpudsningen. Så fulgte nogle års juridiske slagsmål med gæstemusikernes pladeselskaber, men omsider lykkedes det i marts at få CDen udsendt. Det er der kommet en række meget høreværdige numre ud af, ikke mindst takket være Bill Cutlers flotte sangstemme. Og ja, han er bror til GD-produceren John Cutler. Hele den utrolige historie kan læses i et Blair Jackson-interview på www.dead.net, og CDen kan købes både her og der.

Donna Jean Godchaux McKay har fortsat samarbejdet med New York-gruppen Zen Tricksters, som blev indledt ved benefit-koncerten "Black Tie-Dye Ball" i 2006. "Donna Jean & the Tricksters" hedder deres nye CD, som udkom i sidste måned. Til forskel fra førstnævnte CD indeholder den udelukkende originale numre af og med de yderst velspillende Tricksters.

Til sidst en servicemeddelelse:
En af Dancing Bears kunder (og det har han givet os tilladelse til at fortælle) hedder Steen Heinsen, journalist i Danmarks Radio. Han købte for nylig et eksemplar af "Fillmore West 1969" albummet, og søndag den 10. august kl. 23:05-24:00 kan hans udsendelse om disse legendariske koncerter – og formentlig også om deres lange, trange vej til CD-udgivelse - høres i DR’s P4. Husk det nu.

Marts 2008
Så er det endelig på vej - Winterland 1973-boxsættet. Tre komplette koncerter (så godt som...), 72 numre, Grateful Dead i stærkeste opstilling og fineste form. Og præsenteret her i en teknisk kvalitet, som sætter nye grænser for, hvad man kan presse ud af et 2-spors masterbånd. Til alle, der har forudbestilt inden udgangen af april, medfølger en bonus-CD med et fyldigt uddrag af koncerten i Cincinnati den 4. december 1973.

Men der er mere i boxen: En 28 siders "booklet" med tekst af Dennis McNally og utvivlsomt masser af billeder. Og så loves der et par overraskelser, som vi i sagens natur ikke ved mere om lige nu.

Bemærk også lige forsidebilledet, som må betegnes som Grateful Dead's pendant til "Sgt. Pepper". Vi ser tilskuerpladserne i Winterland indlagt i et gigantisk øje, med bandet i forgrunden og en tilskuerskare, der - foruden talrige skeletter og aliens - omfatter en række genkendelige personer som Jimi Hendrix, Bill Graham og Janis Joplin, foruden Jesus, Mona Lisa, William Shakespeare og Spar Konge! Når vi en gang får det at se det i fuld opløsning, bliver det sikkert muligt at genkende adskilligt flere.

Selv om udgivelsesdatoen som sagt er i starten af maj, modtager vi forudbestillinger allerede nu. Og ventetiden kan man jo passende fordrive med "Road Trips" serien, som med de to første compilation-udgivelser er kommet særdeles godt fra start.

Februar 2008
"Road Trips Volume 1 Number 2" , er nu på gaden. Der går lige et par uger før den lander på vores breddegrader, men bestil endelig i god tid. Der er igen en bonus-CD i fuld længde, hvis man ikke venter for længe.

Året er 1977, og David Lemieux og co. har med vanlig sikker hånd plukket og mixet et udvalg af højdepunkter fra fire koncerter i oktober måned. De foregik forskellige steder i midtvesten – ikke ligefrem Grateful Dead's hjemmebane, men det forhindrede nu aldrig gutterne i at spille en vis del ud af bukserne.
Det er i det hele taget svært at finde noget dårligt at sige om Grateful Dead årgang 1977, men naturligvis er der allerede indlæg på chatten fra deadheads som mener, at man burde have valgt at udsende en komplet koncert. De skal også nok komme; faktisk går jungletrommerne allerede med pålidelige forlydender om, at Winterland ’73 boxsættet, som var meget tæt på for snart to år siden, er planlagt til udgivelse i maj. Det bliver en ordentlig bamse: 3 komplette koncerter på 9 Cder.

For dem, der ikke kan få jungletrommer nok, er der et nyt album fra Mickey Hart og hans venner: Global Drum Project. Vi har ikke så mange detaljer endnu; de kommer når vi har albummet i hænderne om kort tid.

Tidligere nyhedsbreve: 2001-03 - 2004-07

The Dead files
Timeline
History
Discography
Dick's Picks
Band members
Grateful Dead Quiz
Links

{pic4}

ic2}

 

 


Top Home


Dancing Bear
Fredskovhellet 24 st.th. 3400 Hillerød