til startside
forside    nyheder    om DBear    skriv til os    faq    hjælp    in english
Dancing Bear Shop
Music, Grateful Dead
Music, solo + side projects
Music, other artists
World Music
Video
Books
Posters and Prints
T-shirts
DeadWear
Children's Corner
  Dancing Bears
Stickers
  Patches
Odds and ends
  Bargain bin
CD-subscription
  Shop help
Home

{pic1}

{pic3}

November 2007
Vi har både en god og en fantastisk god nyhed i denne måned! Først den gode:
Rhino har lige udsendt første titel i en ny række live-udgivelser, som afløser den nu definitivt afsluttede Dick's Picks-serie. "Road Trips Volume 1 Number 1" er en dobbelt CD med udvalgte sange plukket fra efterårsturneen 1979. Som vanligt medfølger der - i en begrænset periode - en bonus-CD. Det er dog ud over det sædvanlige, at bonus-CD'en er i fuld længde, over 77 minutter med mere af samme slags. "Road Trips" kan allerede nu bestilles på www.dancingbear.dk.

Den fantastisk gode nyhed er, at dette kun er den spæde start på et genoplivet udgivelsesprogram. Det ser ud til, at der ikke vil være de samme format-mæssige begrænsninger, som gjaldt for "Dick's Picks". Vi kan forvente både kompileringer, komplette shows, multitrack-optagelser, boxsæt og DVDer, og der er et 'hint' som tyder på, at det store "Winterland '73" boxsæt, som vi blev viftet om næsen med for halvandet år siden, ikke er så langt væk.

Her et udpluk af Blair Jackson's appetitvækkende beskrivelse:
.."And this is just the BEGINNING of what we promise will be a tidal wave of releases, which will include more rarities from the deepest corners of the vault, multitrack releases, box sets (the patient will be rewarded; nudge-nudge, wink-wink, say no more), DVDs, downloads and who-knows-what-else. So keep your Third Eye tuned into this space for more in the coming weeks and months!"

Hele den officielle pressemeddelelse kan læses på vores hjemmeside under produktbeskrivelsen for "Road Trips". Vi regner med at vende tilbage med mere nyt, måske før du aner!

September 2007
Mens vi venter på de næste officielle Grateful Dead-udgivelser fra Rhino, og ærgrer os over at man ikke længere kan downloade gratis godbidder fra "Tapers' Section", kan vi alligevel præsentere et par spændende nyheder:

"A Night at the Family Dog" er titlen på en ny DVD, oven i købet til en meget favorabel pris, hvor Santana, Grateful Dead og Jefferson Airplane spiller hver for sig og i en fælles jam, en aften i 1970 på promoter Chet Helms' spillested "Family Dog at the Great Highway". The Dead giver os "Hard To Handle" samt "China Cat Sunflower/I Know You Rider", hvor den mest spændende musik som sædvanlig ligger i skråstregen! Ejere af "Fly Jefferson Airplane" DVD'en må finde sig i, at "The Ballad of You and Me and Pooneil" går igen på begge udgivelser, men det må siges at være et luksusproblem; undertegnede kan ihvertfald godt tåle at høre den bassolo nogle gange ekstra!

Tidligere i år supplerede vi CD-kataloget med en række nye tribute-albums, hvor The Dead blev udsat for både bluegrass, swing, blues og elektronisk musik. Nu kommer der en, efter anmeldelserne at dømme, væsentlig mere seriøs bearbejdning: "Dead Symphony No. 6". Den amerikanske komponist Lee Johnson har gennemlyttet GD-kataloget og fundet en række melodier og temaer, som har inspireret ham til en klassisk, symfonisk bearbejdning. De mange satser, udsat for forskellige instrumentgrupper, bærer navnet på de sange, de er inspireret af, men der er i flere tilfælde tale om en meget fri fortolkning. Læs Blair Jacksons anmeldelse og interview med komponisten, hvoraf vi gengiver en stor del på Dancing Bears hjemmeside.

En af vore kunder har spurgt, om vi vil forhandle den nyligt udsendte DVD om Bickershaw-festivalen i 1972, hvor Grateful Dead gav en lang og flot koncert. Efter at have læst kunde-anmeldelserne på Amazon.com har vi valgt ikke at hjemtage denne DVD, da den tekniske kvalitet ser ud til at være meget ringe. Vi vil i stedet henvise til "Steppin' Out" CD-sættet, som indeholder adskillige fremragende numre fra Bickershaw.

"Grateful Dead: The Game" har været i vort katalog et stykke tid. Vi har nu fundet en ny leverandør, og har derfor kunnet sætte prisen ca. 90 kr ned. Indhold og udstyr er på linje med spil som "Trivial Pursuit" og lignende, men prisen ligger langt under hvad man betaler for tilsvarende brætspil i en dansk boghandel. Læs flere detaljer om spillet i produktinformationerne på hjemmesiden.

Fra samme leverandør har vi bestilt nogle flotte guitar-remme i Jerry Garcia-design, bl.a. hans "Blue Fish" som er kendt fra en - nu desværre udgået - T-shirt.

Endelig har vi fundet en specialitet til (især) damerne: En kollektion af halskæder og armbånd med insekter - skorpioner og farvestrålende biller - indstøbt i acryl. Der er ingen decideret "Grateful Dead connection", men det kunne måske give nogle en kærkommen undskyldning for at sende en bestilling til Dancing Bear! Der er tale om et forsøg, men hvis ideen slår an, kan der komme et større udvalg inden julehandlen starter for alvor.

De tre sidstnævnte varegrupper kan ses i kataloget under "Odds and ends".

Juni 2007
Den 26. juni udkommer "Three From The Vault" med en koncert fra Capitol Theatre, Port Chester N.Y., 19. februar 1971. Det var den første koncert efter at Mickey Hart havde valgt at trække sig ud; han kom dog som bekendt med igen i 1974. Alligevel havde Grateful Dead overskud til at introducere nye sange: "Bird Song" og "Deal" blev spillet live første gang ved denne koncert.
Ved forudbestilling, nærmere bestemt hele juni måned, får du desuden "Dick's 'Dex", et komplet, 50-siders index over sange udgivet på "Dick's Picks" nr. 1 - 36. Dette kunne godt tydes som om vi har set den sidste udgivelse under ”Dick's Picks”-navnet, men herom kan vi ikke sige noget sikkert endnu.

Samtidig udsendes "The Vault Box", som indeholder FTV nr. 1, 2 og 3 i et samlet boxset. Både "One" og "Two" er særdeles anbefalelsesværdige hvis man ikke har dem allerede, og "Two From The Vault" (8/24/68) er endda udvidet med en ekstra CD med 32 minutters ekstranumre, som der ikke var plads til på den oprindelige 2-CD. "Dick's 'Dex" medfølger også her ved hurtig bestilling.

De tre "Vault" koncerter (8/13/75, 8/24/68 og 2/19/71) er desuden temaet for 3 nye T-shirts, som tilbydes til en særlig lav pris (du sparer ca. 70 kr) ved bestilling i juni måned.

Vi har en enkelt CD-nyhed mere: 2-CD sættet "Music for the Planet" præsenterer en række "jambands", som hver giver et enkelt nummer. Alle de kendte er med, bl.a. Grateful Dead, Phish, Gov't Mule, Widespread Panic og String Cheese Incident, i alt 15 numre. Grateful Dead's bidrag (Eyes Of The World) er hentet fra "Cow Palace" sættet, og er dermed i relativt frisk erindring for en del af os, men det er vel til at leve med. Det er stadig et godt nummer!

WWW.DEAD.NET har endnu en gang skiftet web-platform og design, og det ser ud til, at aktivitetsniveauet under det nye ejerskab er for opadgående. De lover ihvertfald, at der snart kommer mange nye varer på hylderne, så husk at kikke forbi WWW.DANCINGBEAR.DK en gang imellem. Husk også at tjekke udsalgstilbuddene: Her er stadig mange penge at spare på CDer, DVDer, T-shirts, hatte, solbriller, plakater, frisbees, stickers, postkort og meget mere!

Januar 2007
Kære kunde! Med ønsket om et godt nytår vil jeg udtrykke håb om, at vi i 2007 vil se en tilbagevenden til mere "normale" tilstande hvad angår udgivelse af Grateful Dead musik og merchandise. Først og fremmest nærmer vi os udgivelsen af "Grateful Dead Live at the Cow Palace, New Years Eve 1976". Hvis du endnu ikke har afgivet din bestilling, så husk, at bonus-CDen "Spirit of '76" kun leveres med forudbestillinger, som vi har modtaget senest 15. januar.

De sidste måneder af 2006 så det ud til at "Grateful Dead Store" kun skulle sælge CDer og downloads, men nu begynder der så småt at komme nye varer på hylderne igen. En helt ny ting er et brætspil, "Grateful Dead: The Game", som ligner en blanding af Matador og Trivial Pursuit. Der er stor efterspørgsel (det meldes udsolgt med jævne mellemrum), men der er allerede nu et par eksemplarer på vej hertil, som kan bestilles på sædvanlig måde.

Bemærk også, at vi i år har fordoblet udvalget af vægkalendere: Foruden den traditionelle "Grateful Dead Calendar" har vi "Jerry Garcia Art Calendar" på lager. Også her anbefales hurtig reaktion, da kalenderne som regel bliver udsolgt før vi kommer alt for langt ind i det nye år.

November 2006
Så kom den længe ventede bekræftelse: Rhino Records har overtaget ansvaret for The Grateful Dead's Vault-udgivelser, og som den første udgivelse i mere end et år har de naturligvis valgt en virkelig godbid: "The Grateful Dead - Live At The Cow Palace: New Years Eve 1976" - udgives i USA den 23. januar.
Dette show har stået på ønskelisten i årevis, det indeholder bl.a. en udgave af "Playin' in the Band", som ikke ligner nogen af de andre kendte versioner.
Titlen og datoen blev først røbet for få dage siden på kunstneren Timothy Trumans hjemmeside, hvor han omtaler bestillingen fra Rhino records. Truman har tidligere lavet omslag til CD'erne "Mother McCree's Uptown Jug Champions" (proto-Grateful Dead jugband), samt tribute-CDen "Stolen Roses", foruden mange illustrationer i "The Grateful Dead Almanac". Og så tegner han serien om Conan the Barbarian, hvor det seneste album sjovt nok hedder "Conan and the songs of the dead"!

Repræsentanter for Rhino har i øvrigt udtalt i et interview, at der også fremover vil blive udgivet Grateful Dead shows baseret på 2-kanals masterbånd. Om denne serie stadig vil hedde "Dick's Picks" er endnu uvist.

Den myreflittige skribent Blair Jackson har begået en bog som nogle af os har ventet længe på, nemlig en fuldstændig gennemgang af Grateful Dead's tekniske udstyr og metoder gennem hele karrieren: "Grateful Dead Gear". Grunden til at et sådan værk overhovedet kan være interessant er, at bandet altid har stræbt efter at befinde sig på - eller lidt foran - forkanten af det teknisk mulige. Tænk blot på "The Wall of Sound", som også blev kaldt verdens største hi-fi anlæg. Bogens 300 flot udstyrede sider dækker musikinstrumenter, effekter, scenelyd (PA-anlæg, monitors), samt teknikken i pladestudiet og ved liveoptagelser.

Vi har en ny interessant DVD i kataloget: "Tom Snyder's Electric Kool-Aid Talk Show". Studieværten Tom Snyder var i firserne ankermand i talkshowet "The Tomorrow Show", som var særdeles avant-garde efter datidens (og ikke mindst nutidens) amerikanske forhold. I et tilbageblik på de psykedeliske tressere interviewede han således både Timothy Leary (LSD-guru), Ken Kesey (forfatter, prankster, m.m.), Tom Wolfe (hvis bog "The Electric Kool-Aid Acid Test" handler om The Merry Pranksters og The Grateful Dead), samt naturligvis The Grateful Dead, som spiller 4 numre: On the Road Again, Cassidy, Dire Wolf, og Deep Elem Blues. Der er interviews med Jerry Garcia, Bob Weir, Mickey Hart og Bill Kreutzmann.

Oktober 2006
I fraværet af nye Grateful Dead udgivelser må andre jo udfylde tomrummet. Siden vort sidste nyhedsbrev er der således udgivet hele tre CD-sæt med fokus på Jerry Garcia:
"Well-Matched" er en CD med udvalgte numre fra de 3 tidligere udgivne Keystone optagelser fra 1971 med bl.a. Merl Saunders. CDen indeholder desuden et ikke tidligere udgivet nummer.
Seneste udspil i "Pure Jerry" serien er et klassisk JGB show fra Hampton Coliseum, 11/9/91. Koncerten slutter med Jerry's eneste kendte fortolkning af Louis Armstrongs kendingsmelodi, "What A Wonderful World".
"The Very Best of Jerry Garcia" er et 2-CD sæt. Første CD er en "best-of" samling af numre fra Garcias 5 studiealbums, den anden - har du gættet det? - er fyldt til randen med udvalgte live-numre, nogle af dem hidtil uudgivne, udvalgt og kommenteret af Blair Jackson.

"The Dead" meddelte i sommer at de havde opløst sig selv, men Phil Lesh fortsætter ufortrødent med sit vekslende hold af musikalske venner. "Phil Lesh and Friends" udgiver senere i denne måned et 2-CD sæt og en DVD, optaget i San Francisco's Warfield Theater 18. og 19. maj 2006. Den kendte jazzguitarist John Scofield er en af vennerne, og det samme er sangerinden Joan Osborne, som vi husker med glæde fra The Dead's sommerturné i 2003.
Til forskel fra de fleste andre CD/DVD kombinationer er der ingen numre, der går igen fra CD-sættet til DVDen. Begge kan forudbestilles nu (evt. sammen med en T-shirt), og ved forudbestilling medfølger en bonus-DVD med et par ekstra numre samt en filmet diskussion mellem Phil, John Scofield og saxofonist Greg Osby, om improvisationens kunst inden for jazz and rock.

Endelig kan vi præsentere "The Black Tie-Dye Ball", et 2-CD sæt fra en velgørenhedskoncert til fordel for Grateful Dead's Rex Foundation, som fandt sted i New York i november 2005. Omdrejningspunktet er "The Zen Tricksters", et fænomenalt jam-band fra New York. De får følgeskab af en horde af gæstemusikere, hvoraf de fleste er kendt fra Grateful Dead- og Ratdog-klanerne.

Det var alt for nu. Der cirkulerer stadig rygter fra mere eller mindre offficielle kilder om en Grateful Dead vault-udgivelse senere på året. Hvis der viser sig at være hold i rygterne vil I være de første (sådan cirka), der får det at vide.

 

Maj 2006
Grateful Dead Productions står midt i en omstrukturering. Det er svært at overskue hvad der egentlig er ved at ske, da de officielle kilder er fuldstændig tavse. Efter at have fordøjet de mange rygter og mere eller mindre underbyggede gætterier, vil vi alligevel forsøge at opsummere situationen:

Salget af Grateful Dead live-musik er dalende, og heller ikke den nye serie af månedlige download-udgivelser har levet op til forventningerne. Hjemmesiden har fået en flot nyt design, som sikkert har været dyrt.
Summa summarum: Der skal tilføres ny kapital.

Der har været forhandlinger med Rhino Records (fra Time/Warner koncernen) om at overtage hele GD Store, både musik og merchandise. Den sidste CD-udgivelse ligger et halvt år tilbage - på et tidspunkt gik der rygter om et nyt boxset, som vi straks viderebragte i det sidste nyhedsbrev, med det blev hurtigt trukket tilbage. Der gisnes om, at udgivelsen er holdt tilbage fordi den skal være lokkemad for den mulige køber.

Vault-bestyrer David Lemieux har frivilligt trukket sig ud af organisationen, og det samme formodes at gælde lydtekniker Jeffrey Norman. Man må dog gå ud fra, at de stadig vil være til rådighed til nye udgivelser, blot ikke som fuldtidsansatte. Ingen aner om chat-forummet DeadNetCentral kommer til at fortsætte, og i hvilket omfang. Det vil være svært at undvære, da det er en af vores - og alle andre deadheads' - vigtigste nyhedskilder.

I mellemtiden har vi fundet på noget helt nyt. Den nu afdøde forfatter Ken Kesey og hans kollektiv af sære originaler, "The Merry Pranksters", spillede en kolossal rolle for det, der senere blev til The Grateful Dead. Kesey var initiativtager til "The Acid Tests", hvor The Warlocks var en slags husorkester, når og hvis de havde lyst til at spille. Hele historen kan læses i alle biografier om The Dead, samt i Tom Wolfe's bog "The Electric Kool-Aid Acid Test", og det samme gælder myterne om Neal Cassady, ur-rapper og ekstraordinær buschauffør, som var virkelighedens model for adskillige litterære figurer hos Jack Kerouac ("On the Road" m.fl.) og Allen Ginsberg ("Howl").

The Pranksters var vilde med film og lyd; de dokumenterede Acid Tests, og ikke mindst deres landsdækkende ture - performances kunne man også kalde dem - med den farvestrålende bus "Furthur", som vi husker fra linjerne:
"The bus came by and I got on, that's when it all began. There was cowboy Neal at the wheel of the bus to never ever land"
(the other one).

Mange af disse dokumentarer er nu udsendt på DVD af Kesey's familiefirma, redigeret af sønnen Zane Kesey. Se nærmere beskrivelser i Dancing Bear's videokatalog. Disse tilbud er for de eventyrlystne, men hvilken Deadhead er ikke det???

Marts 2006
Det er efterhånden længe siden, vi sidst havde nyheder på CD-fronten. Vi har spejdet længselsfuldt efter annonceringen af DP37, og den er ikke dukket op endnu - eller er den? Lige før weekenden dukkede der et link op (som nu midlertidigt er fjernet igen) til en gedigen overraskelse: Endnu et stort, hver-en-tone-er-med-boxsæt er på vej, fra en af de stensikre perioder i Grateful Dead's turneliv - denne gang gælder det de 3 koncerter fra 9. til 11. november 1973 i Winterland, S.F.

Masterbåndene er 2-spors, lige som DIck's Picks, men der er brugt en helt ny overførselsmetode som analyserer og kompenserer for de uundgåelige små hastighedsvariationer, kendt som wow og flutter. Resultatet skulle være en hidtil uhørt lydkvalitet, sammenlignet med alle tidligere kendte analog-optagelser.

Udgivelsesdatoen er den 6. maj, og det bliver muligvis endnu en begrænset-antal først-til-mølle-sag, men det er langt fra sikkert. Forhåbentlig har de så lært lektien og sat antallet betydelig højere end det var tilfældet med Fillmore '69 boxen. Som sagt er der ingen officiel forudbestilling endnu – linket er muligvis sluppet ud ved en fejltagelse – men vi følger tæt op på situationen. Når der kommer mere sikre oplysninger, og vi bl.a. kender den nøjagtige pris, bliver boxsættet annonceret på Dancing Bear’s nyhedsside.

Grateful Dead Productions ser ud til at stå midt i en brydningstid, hvor de måske egentlig hellere vil sælge downloads end CDer. Og der er fuld fart på: Hver måned bliver der annonceret en ny "download only"-koncert, udvalgt og redigeret af de samme folk som står for Dick's Picks. Der er endnu ikke kommet en klar udmelding om den fremtidige udgivelsespolitik, men forskellen i udgivelseshastighed er jo tydelig nok. Udfaldet af overvejelserne har stor betydning for Dancing Bear, som næppe vil kunne overleve på 3 - 4 Vault-udgivelser om året, fordelt på CD og DVD.

Vi krydser fingre for, at der i en årrække frem stadig vil være kunder til et færdigt, professionelt produkt. Dem får vi da heldigvis stadig når det gælder koncertoptagelser på DVD, hvor vi venter spændt på, hvad 2006 vil bringe. Måske bliver det i år, vi får Grugahalle 1981, eller måske endda "TV from the Tivoli" 1972.

Mens vi venter var det måske en ide at få suppleret samlingen af Picks, Vaults og "Pure Jerry"s? Vi har det meste på lager til hurtig levering.
Bemærk også, at vi har sat priserne ned på nogle af sidste års udgivelser.

Vi skal også huske at nævne den anden nyhed siden sidst, selv om den ikke er så ny endda: New Riders har udsendt en dobbelt CD fra juni 1975 i Austin, Texas. Der bydes på et godt mix af nyere og ældre numre, og en stemning af røg og ølsjatter, som næsten kan lugtes!

Oktober 2005
Efter at 10-CD boxsættet "Fillmore West '69" blev udsolgt på rekordtid er der nu lidt trøst at hente i form af et 3-CD sæt af samme navn, med det bedste fra de fire koncerter. Ved at undgå 'dubletter' samt de allerede tilgængelige numre fra "Live Dead" er det trods alt lykkedes at give et dækkende billede af denne historiske koncertserie til en meget lavere pris. I tilgift får man den samme 100 siders booklet, som fulgte med det store boxsæt.

Efterårets væsentligste nyhed på DVD-fronten er genudgivelsen af "Dead Ahead" fra Radio City Music Hall, oktober 1980. Det var i den periode at Grateful Dead genoptog traditionen fra 1970-71 med at starte koncerten med en akustisk afdeling. Denne er fint repræsenteret på DVDen, bl.a en dejlig afslappet, akustisk "Bird Song". Der er naturligvis også blevet plads til bonusnumre, ialt ca. 50 minutters ekstra musik.

Nr. 36 i rækken af "Dick's Picks" vender endnu en gang tilbage til en af de helt store årgange, nemlig efteråret 1972. Kun 4 dage og 2 koncerter efter "Dick's Picks Vol.23" befinder vi os i "the Spectrum" i Philadelphia, 21. september 1972. Koncerten er ikke ukendt blandt samlere, men når man tager de musikalske kvaliteter i betragtning, vil de fleste nok hilse en ny udgave velkommen efter at Grateful Dead's lydtroldmand Jeffrey Norman har haft den under behandling.

På 2-CD sættet "Garcia Plays Dylan" er samlet hidtil uudgivne optagelser med Grateful Dead samt Garcia's solobands tilbage fra 1971 (Garcia-Saunders Band), Legion of Mary fra 1974-75, og de forskellige inkarnationer af Jerry Garcia Band helt frem til starten af 90'erne. Altsammen med Bob Dylans sange som fællesnævner. Der medfølger en bonus-CD med yderligere 30 minutters musik.

Vores afdeling med Jefferson Starship og relaterede soloalbums vokser støt og roligt. Vi kan nu også tilbyde en remastered udgave af Jefferson Airplanes klassiske live-plade "Bless It's Pointed Little Head", som har fået tilføjet et par bonusnumre. Vi har også fundet plads til Graham Nashs første og bedste soloalbum "Songs For Beginners". Det blev indspillet hos Wally Heider i San Francisco samtidig med bl.a. "Paul Kantner's "Blows Against The Empire", og disse indspilninger bar stærkt præg af, at gæstemusikerne gik på besøg i de andre studier og gav en hånd med. Det gjaldt bl.a. Jerry Garcia, Phil Lesh og David Crosby.

Ingen Airplane-fan bør snyde sig selv for at se "Fly Jefferson Airplane", en DVD som udkom i 2004. Der er fremragende koncertoptagelser (skønt et par af dem er overdubbed med album-versionen af sangene), og nye interviews med band-medlemmer og manager. Til forskel fra mange andre dokumentarer får vi musikken ubeskåret, uden at den krydsklippes med interviewstumper. Der er tilmed en option, hvor man KUN får musikken og springer alle interviews over.

Det er jo også nu, vi begynder at kikke fremad mod 2006. Med andre ord: "The Grateful Dead Calendar 2006" er på gaden og klar til at huske os på alle årets GD-relaterede mærkedage, foruden et væld af andre nyttige oplysninger. Så længe lager haves medfølger et gratis eksemplar af 2005-udgaven, som fejrede gruppens 40-års jubilæum.

31. juli 2005:
"The Live Dead Box Set" er snart en realitet! I årevis har deadheads sukket efter (og krævet!) at få de legendariske Fillmore West shows fra 27/2 til 2/3 1969 udgivet i deres helhed. Som bekendt er det disse shows, som leverede råmaterialet til "Live Dead", et af de allerbedste livealbums der eksisterer.

Boxsættet "Fillmore West 1969" består af 10 Cder samt fyldigt baggrundsmateriale, og udgives den 15. november. Oplaget er begrænset til 10.000 eksemplarer og udgiverne bedyrer, at der ikke kan blive tale om genoptryk. Forudbestilling kan ske allerede nu. For at være helt på den sikre side vil vi afgive den samlede bestilling omkring den 20. august, så hvis du ønsker at erhverve et eksemplar (pris: 897 kr) bedes du afgive din bestilling pr. e-mail før denne dato.

15. juli 2005:
Som bekendt nærmer vi os 10-årsdagen for Jerry Garcias død. Det bliver markeret med et par interessante udgivelser, hvoraf den første er noget så sjældent som en DVD-koncertoptagelse med Jerry Garcia Band, fra 1. september 1990. Koncerten på Shoreline Amphitheatre kom i stand efter afbud fra Grateful Dead som endnu ikke havde fundet afløseren for Brent Mydland, som var død kort tid forinden.

Den anden nyhed, som udgives den 23. august, er en dobbelt CD med den jazz-inspirerede udgave af JGB fra 1974-75, som spillede under navnet Legion of Mary. Numrene stammer fra flere forskellige koncerter, spredt ud over det meste af gruppens korte levetid.

Så har vi en nyhed fra en helt anden boldgade: Jefferson Airplane's Paul Kantner udsendte efter gruppens opløsning en række soloplader, som bar stærkt præg af hans interesse for Science Fiction og hans ideer om menneskehedens fremtid. Den første, og bedst kendte, var 'Blows Against the Empire', den sidste hed 'Planet Earth Rock'n'Roll Orchestra', ofte kaldet PERRO. Den blev indspillet med hjælp fra en perlerække af musikalske venner, deriblandt Jerry Garcia som, foruden at spille, er medforfatter til 'The Mountain Song'. Pladen fik en meget kort levetid i RCA's katalog, men nu er den genudgivet på CD i meget flot udstyr. De første 3000 eksemplarer er nummererede og leveres med en plakat, til en lidt højere pris. Man kan dog også vælge normaludgaven, som vil være den eneste tilgængelige når de første 3000 eksemplarer er udsolgt fra pladeselskabet.

Dancing Bear har fået tilbud om at forhandle PERRO og de tidligere JA/JS udgivelser i Europa, og det tilbud har vi taget imod med glæde. I kan allerede nu se en dedikeret JA/JS/m.m. afdeling på vores hjemmeside (gå først ind under 'Music, other artists', så er der et link), og vi arbejder på med tiden at kunne tilbyde hele JA-bagkataloget.

DVD'en fra Buffalo, Rich Stadium 4. juli 1989, er ankommet og på vej ud til kunderne. Det er en dejlig oplevelse med Jerry i højt humør og kanonform, specielt hans samspil med Brent Mydland er fint indfanget. Og lyden er fantastisk flot, med en kraftig og meget dyb basgengivelse. Vi har stadig eksemplarer på lager til hurtig levering.

7. juni 2005:
Efter hvad der forekommer som meget lang ventetid er der omsider nyt om Dick's Picks nr. 35, som bliver frigivet til salg i USA om ca. en uge. Og det er faktisk en rigtig god historie:

I efteråret 1971, kort før Keith Godchaux skulle starte prøver med Grateful Dead, fik han besøg af Jerry Garcia, som afleverede en stor papkasse med nogenlunde disse ord: "Her er vores sidste turné; lær musikken!" Kassen, som indeholdt det meste af sommerturneen '71, blev desværre ikke returneret, men blev liggende gemt og glemt på Keith's forældres husbåd, og optagelserne blev i mange år anset for tabt. Lige indtil Keith's børn i dette forår faldt over dem under oprydning, og de blev returneret til "the vault".

Ikke alt var i lige god stand, men nu får vi alle lov til at opleve denne vigtige periode i gruppens udvikling via et 4-CD sæt sammensat af koncerter fra San Diego (8/7/71, komplet), godt en time fra Hollywood Bowl 8/6/71, og de stumper der kunne reddes fra 8/24/71 i Chicago.

For dem der ikke kan få nok, har www.gdstore.com netop lanceret den første i en ny serie koncerter, som KUN vil kunne købes via download. Prisen for den bedste kvalitet (FLAC) er kun en smule lavere end for et CD-sæt. Alle hidtil udgivne Dick's Picks kan fås på samme måde, til de samme priser, men downloads vil ikke blive forhandlet hos Dancing Bear.

Der er også nyheder på DVD-fronten: "Truckin' Up To Buffalo" er en koncert fra Rich Stadium i Buffalo, New York, 4. juli 1989. Det er ved starten på gruppens sidste store opblomstring, som ca. varede til 1991. Det anføres i øvrigt i noterne, at DVD'en IKKE, som de tidligere "Views from the Vault", indeholder 'psykedeliske' grafiske effekter! Det er ment som en anbefaling.

Koncerten kan også fås som dobbelt CD. De af vore abonnenter, som har valgt at abonnere på "Vault"-udgivelser, vil modtage CD-sættet automatisk. Hvis du hellere vil have DVD'en i stedet for, så send os lige et par ord, så klarer vi også det.

Der er også to andre DVD'er på vej, men her er vi ovre i den dokumentariske afdeling. "Rockin' at the Red Dog Saloon" handler om starten på den scene, der et års tid senere blomstrede op i San Francisco. Det foregik i Virginia City, Sierra Nevada, hvor husorkesteret hed "the Charlatans" og der var masser af lysshows, fantasifulde posters og LSD. Både Grateful Dead, Jefferson Airplane og Quicksilver Messenger Service er med på lydsporet.

Den sidste DVD-nyhed er "The End Of The Road", som primært skulle have handlet om "the deadheads" og turne-livet. Tilfældigvis faldt optagelsesperioden og filmens færdiggørelse sammen med den allersidste turne og Jerry Garcia's død i 1995, så filmen dokumenterer også reaktionerne på dødsfaldet og den store mindehøjtidelighed i Golden Gate Park.

Til sidst ville jeg jo gerne have skrevet noget om sommervejret, men det må nok vente lidt. Alligevel kan det betale sig at kikke efter de superflotte bandanas på 'DeadWear' siden. Vi har fundet en ny leverandør, så prisen er kommet så langt ned som 41 kr pr. stk. De findes i fire forskellige farver i en kraftig kvalitet, størrelsen er 56x56 cm.

Der er endnu flere spændende ting på vej, men det vender vi tilbage til efter sommerferien. Ha' det godt så længe!

22. marts 2005:

I de seneste bøger om Grateful Dead er vi begyndt at nærme os inderkredsen: Roadie og manager Steve Parish udsendte sine meget "farverige" erindringer, den officielle historiker Dennis McNally kom rundt i næsten alle krogene med sin meget omfattende biografi "A Long Strange Trip", og nu kommer Phil Lesh med sin definitive version: "Searcing for the Sound - my life with the Grateful Dead", som udsendes den 25. april. Phil er jo kendt som en mand med stor viden og skarpe meninger, så det skal nok blive interessant læsning. Mens vi venter er her en smagsprøve, et tilbageblik på "Festival Express" turneen som Phil oplevede den: http://www.phillesh.net/book/excerpt/index.html
Bogen kan forudbestilles nu, den er på 352 sider i hardcover til en overkommelig pris på 220 kr.

Endnu et historisk værk er lige dukket op: En samling sjældne studiedemoer og liveoptagelser fra 1966, samlet på en enkelt CD med titlen "Grateful Dead: Rare Cuts & Oddities".

Og så er der en ny "Pure Jerry" udgivelse på trapperne: Jerry Garcia Band i 1989-udgaven på Merriweather Post Pavilion. To komplette shows på 4 CDer.

Lad mig lige stille jer et spørgsmål:
Hvor mange deadheads er der mon i Danmark? Det kan kun blive et groft skøn, da vi ikke har de omfattende netværk og faste tilholdssteder, som man har i USA og - i mindre målestok - Frankrig og Tyskland. Jeg har talt med kunder, som i mange år var sikre på, at de hver for sig var den eneste i Danmark med denne sære interesse. Alligevel kunne man i 1972 og 1981 samle nogle tusinde til koncerter i Danmark, og så sent som i 2002 var der ca. 300 deadheads forsamlet til mindekoncert i Stakladen.

Uden at vove mig ind på en præcis definition vil jeg gætte på, at mellem 500 og 1000 danskere kalder sig selv for deadheads. Det er - uanset om det ene eller det andet tal er mest rigtigt - en meget lille flok, hvoraf sikkert kun et fåtal kender hinanden. De kender heller ikke alle sammen Dancing Bear, men alligevel var det vel ikke det dårligste sted at starte. Dancing Bear's kundeoplysninger bliver naturligvis behandlet strengt fortroligt, men alle regler kan jo ændres hvis man er enige om det.

Hvis nogen af jer har lyst til at lære ligesindede at kende, som bor i samme område (by eller amt), så send mig en e-mail. Jeg vil så gruppere svarene efter område, nogenlunde svarende til de hidtidige amter, og derefter sende navne, adresser og e-mailadresser til hvert af gruppens medlemmer.

Den videre kontakt er så op til jer. Det ville være svært hyggeligt hvis der kunne opstå nye lokale initiativer, sådan som nogle af os i hovedstadsområdet har haft det i en del år. Skriv så snart som muligt, så jeg hurtigt kan lodde stemningen. Nytilkomne kunder vil også blive orienteret om initiativet, så de har mulighed for at melde sig til. I næste nyhedsbrev vil jeg rapportere om resultaterne af dette initiativ.

Hvis nogle af jer har lyst til at skrive lidt om jeres oplevelser som danske deadheads, bringer jeg dem meget gerne videre, enten i et nyhedsbrev eller evt. et samlet sted på hjemmesiden.

14. februar 2005:

Dick's Picks nr. 34 er kommet på lager og kan bestilles nu. Det er et show fra 5. november 1977 i Community War Memorial, Rochester, New York, suppleret med en god bid (fordelt på disc 2 og 3) fra 2. november på Seneca College, Toronto. Vi er tilbage i en af de virkelig store årgange - det er nu 5. gang, vi får en Dick's Pick fra 1977.

Et populært mundheld blandt deadheads lyder: "When Phil is on, the band is on". Og Phil Lesh var virkelig "on" den aften! Han valgte at starte andet sæt med 2 minutters bas-solo, senere fulgte flere soloer og en jam for bas og trommer. De fleste af jer har sikkert en fornemmelse af, hvor sjælden en begivenhed det var, selvom der også var en spændende bas-solo på DP32.

Der har ikke været andre nye CD-udgivelser siden jul, men der er kommet nye t-shirts, stickers og andet godt. Og vi har stadig en enkelt 2005-kalender på lager.

Hvis I har været inde og kikke på hjemmesiden for nylig, har I sikkert bemærket nogle kedelige "huller". De skyldes, at vores web-vært har haft et alvorligt servernedbrud, hvorved det meste af vores billedmateriale gik tabt. Det er ved at blive genskabt, bortset fra en del udgåede varenumre på siden med udsalgsvarer. Her vil vi skrive en lidt mere uddybende beskrivelse og sætte prisen yderligere ned. Desværre har vi også mistet "pop-up" beskrivelserne med sætlister for Dick's Picks og andre CDer. For Dick's Picks kan de samme oplysninger læses under menupunktet "The Dead Files/Dicks Picks". Vi arbejder på at gøre noget tilsvarende med Vault- og video/DVD-udgivelserne. Indtil da kan man læse sætlister og anmeldelser på www.gdstore.com. Hele affæren bringer et andet mundheld i erindring: "Rigtige mænd tager ikke back-up"!

21. december 2004:

Siden sidste nyhedsbrev er der kommet endnu en Dick's Picks på gaden - nr. 33 i rækken. 4-CD sættet indeholder to komplette koncerter, 9. og 10 oktober 1976. Det er kun anden gang, Dick's Picks besøger året 1976 - den første var DP20. For en gangs skyld har det ikke været nødvendigt at tage forbehold for lydkvaliteten - den er "just exactly perfect" - og heller ikke det musikalske indhold er der noget at udsætte på.

Arkivudgivelserne med de mange inkarnationer af Jerry Garcia Band fortsætter med uformindsket kraft. Den seneste, som netop er frigivet til salg, er en koncert 1. september 1974 fra Garcia's andet hjem, den lille klub Keystone Berkeley, med bl.a. Merl Saunders. Efter en enkelt udskiftning (trommerne) sprang bandet ud som "Legion of Mary" det følgende år, med bl.a Martin Fierro på saxofon. Dette band vender vi sikkert tilbage til inden længe.

Så vil jeg slutte med at ønske dig en glædelig jul og et godt nytår. 2004 har været et utroligt år for deadheads med både "Beyond Description" og "All Good Things"-boxsættene, Dick's Picks, "Pure Jerry" og de to fantastiske DVD-sæt, og der er intet der tyder på, at der skulle komme færre udgivelser i 2005.

20. oktober 2004:

Kære kunde! Så er næste bølge af nyheder over os, endnu inden vi har modtaget de forudbestilte udgivelser fra sidste måned.

'Pure Jerry' serien fortsætter med Jerry Garcia's "solo"optræden på Broadway, 15. - 31. oktober 1987, i alt 15 2-sæts koncerter med både hans elektriske og akustiske band. Det afsluttende show på selve Halloween, 31. October, fylder et 4-CD sæt, og samtidig udkommer 'The Best of the Rest', et 3-CD sæt med en akustisk og to elektriske CD'er, udvalgt fra de øvrige koncerter. Begge udgivelser kan købes samlet til specialpris, en besparelse på 50 kr.

I april måned viste Cinemateket i København "Festival Express", dokumentarfilmen om en legendarisk togrejse hvor en række bands anført af Janis Joplin, The Band og The Grateful Dead spillede, sang og drak sig vej tværs gennem Canada, afbrudt af mini-musikfestivaler i 3 større byer. Det er en fremragende film som undertegnede, sammen med adskillige af jer (og sikkert flere end jeg er klar over) var så heldige at overvære. Nu er den kommet på DVD, udvidet til næsten det dobbelte med næsten 80 minutters ekstra musik og interviews. Prisen er overraskende lav, 228 kr for et 2-DVD sæt, men målgruppen er jo også meget større end for rene Dead-udgivelser. For Joplin-fans er det rent guf - klart de bedste og mest intense koncertoptagelser, jeg har set med Janis.

"Kingfish Greatest Hits Live" er endnu en spændende udgivelse, der er ankommet siden sidste nyhedsbrev. Titlen er en smule vildledende - det er faktisk optagelser fra en enkelt koncert i New York's Beacon Theatre i 1976, men der er et godt udvalg af gruppens mest kendte sange og Bob Weir & Co. er i forrygende form hele vejen igennem. Vi ses på www.dancingbear.dk!

Bjørn Lindstrøm

27. september 2004:

Nu er der åbent for bestilling af "The Grateful Dead Movie" i ny og stærkt forøget udgave.

Vores store forventninger ser ud til at være opfyldt i rigt mål: Hele 95 minutters ekstra musik er samlet på DVD nr. 2 sammen med en masse andet bonusmateriale - læs selv mere på hjemmesiden.

Samtidig udsendes "The Grateful Dead Movie Soundtrack", et 5-CD sæt med bidrag fra hele rækken af koncerter i Winterland, 16-20. oktober 1974. Her får vi endelig mulighed for at høre alle numre i deres helhed, da meget af musikken i filmen er klippet sammen med interviews og optagelser af deadheads i fri dressur. Ca. halvdelen af de udvalgte 40 numre er med i filmen eller på bonus-DVD'en, resten er nye.

Den officielle udgivelsesdato er 5. november, så vi forventer at kunne afsende det bestilte en gang i slutningen af november. Du har som altid mulighed for at afgive supplerende ordrer i ventetiden - hvis vi sender flere ordrer i samme pakke kommer du ikke til at betale dobbelt forsendelsesgebyr.

Endnu en varm nyhed: Opfølgeren til "The Golden Road" er på trapperne, nemlig box-sættet "Beyond Description" som indeholder de resterende studiealbums fra perioden 1973 - 1989, samt liveudgivelserne "Reckoning" og "Dead Set". Man har ikke fundet anledning til at genudsende "Steal Your Face" fra 1976. Men eftersom den indeholdt numre fra de samme koncerter som danner grundlag for "The Grateful Dead Movie Soundtrack", skulle perioden så rigeligt være dækket ind.
Lige som på "The Golden Road" er hvert album blevet suppleret med en hel del bonusnumre - mest studie-outtakes, men også enkelte live-versioner. "Beyond Description" frigives den 26. oktober, men kan bestilles allerede nu.

Siden sidst har vi også fået de første to arkivudgivelser med Jerry Garcia Band på programmet. "Pure Jerry Vol. 1" er første udgivelse i en serie, der i pris og teknik svarer til "Dick's Picks", altså rensede 2-spors masterbånd uden mulighed for remix.
Der er også en multitrack-serie svarende til "The Vault"-udgivelserne fra Grateful Dead. Her hedder den første udgivelse "After Midnight", en koncert fra 28/2 1980. Hovedattraktionen i denne koncert er en lang og efter sigende legendarisk jam, som kombinerer titelsangen (af J.J.Cale) med the Beatles' "Elanor Rigby".

Så ønskesedlen til den tilstundende jul skulle ikke blive noget problem!

11. August 2004:

Vi skrev i sidste nyhedsbrev, at vi ikke havde tænkt os at forhandle live-optagelserne fra The Dead’s sommerturne, da omkostningerne ved at hjemtage CDerne i 2003 havde vist sig at være for store. Heldigvis er det tilladt at blive klogere, og her i løbet af sommeren synes det at være sket såvel for os som for The Dead. Det er i hvert fald et faktum, at CD-sættene fra ”Wave That Flag”-turneen nu kan købes på sædvanlig vis hos vores faste leverandør, Gdstore, så naturligvis kan de også fås via www.dancingbear.dk.
Klik ind på musikafdelingen i shoppen, her ligger en ny side som vi simpelthen har kaldt ”The Dead 2004”. Vi har oven i købet kunnet sætte priserne ned, fra 280 kr sidste år til nu 248 kr. Bemærk, at prisen som udgangspunkt gælder for en 3-dobbelt CD, men selv om en koncert skulle trække ud så den fylder 4 CDer, er prisen stadig den samme.

I et anfald af sommerlig optimisme (det var før der var mulighed for solstik) er vi kommet til at bestille Dick's Picks Volume 32 i samme antal, som vi til dato har solgt af den yderst populære ”Rockin’ the Rhein”. De foreløbige ordrer viser, at mange af vore kunder foretrækker 1972 frem for 1982, hvilket jo ikke burde være spor overraskende.
Nu laver vi imidlertid et lille rask sommerudsalg og sætter prisen for 2-CD sættet ned til den typiske udsalgspris 199 kr. Denne pris gælder for alle ordrer, vi har modtaget efter 1. august, og så længe det nuværende lager holder.

The Grateful Dead Almanac 2005” er lige udkommet, og der skulle efter forlydender være gjort ekstra meget ud af den i anledning af 40-års jubilæet. Kalenderen plejer at blive udsolgt omkring oktober, så tøv ikke for længe.

"The End of the Road" er titlen på en dokumentarfilm, der havde USA-premiere i 2001. Den prøver gennem interviews at indkredse deadheads-fænomenet før og nu, med fokus på Grateful Dead's sidste turne i sommeren 1995 og reaktionerne på Garcia's dødsfald. Den skulle efter sigende være ret god og behandle "the scene" på en positiv måde, selv om kulturforskelle og konflikter mellem gamle og nye deadheads også er et centralt tema. Filmen indeholder ikke koncertoptagelser med Grateful Dead.
En kunde har spurgt om vi kunne skaffe filmen, så derfor er vi lige nu ved at prøve at finde en leverandør, formentlig producenten selv. Så vidt vides kan den kun fås på VHS, ikke på DVD. Lige pludselig dukker den (forhåbentlig) op under nyheder på vores hjemmeside, så check ind en gang imellem hvis du er interesseret. Hvis du er MEGET interesseret må du meget gerne sende os en e-mail og reservere et eksemplar så vi har en ide om, hvor mange vi skal bestille hjem i første omgang.

15. juli 2004:

Så kom endelig Dick's Picks Volume 32 - et 2 CD sæt fra 7. august 1982 i Alpine Valley, East Troy, Wisconsin. Mange fans har givet udtryk for, at første halvdel af firserne var groft underrepræsenteret i Dick's Picks serien. Sandt er det, at bandet havde sine op- og nedture i den periode, men på opturene var de fuldt på højde med storhedstiden i halvfjerdserne. Og så var det jo også præcis i firserne, at Brent Mydland farvede gruppens lyd med sine keyboards og flotte vokalharmonier. Hans sangskrivning rummer de to Cder derimod ingen eksempler på. Den udvalgte koncert har cirkuleret rygtevis i et par dage og de foreløbige reaktioner er meget positive, så glæd jer! Bestillinger modtages nu.

Årets Vault-udgivelse på DVD bliver en ny og udvidet udgave af 'The Grateful Dead Movie', som udkommer i november. Jerry Garcia, som egenhændigt redigerede den oprindelige film, havde ca. 600 timers optagelser til sin rådighed, som alle er bevaret. Med erfaringerne fra 'Closing of Winterland' i baghovedet kan man rolig regne med meget mere musik og flere interviews, plus hvad de generøse bagmænd ellers kan finde på af overraskelser.

Garcia-boxsættet 'All Good Things' var en dejlig oplevelse for os her i bixen, og forhåbentlig også for jer, der allerede har anskaffet boxen. Det kan naturligvis skyldes svigtende hukommelse, med det var forbløffende at høre, hvor meget fremragende lyd, der lå gemt (eller druknet i baggrundsstøj) på de gamle studiealbums. Der er delte meninger om hvor meget HDCD-teknikken gør for en normal CD-afspiller, men optagelsernes 'rum' og de mange lækre detaljer er virkelig en fornøjelse at lytte til. Det ekstra album med alternative takes og livenumre, samt de mange bonusnumre på de enkelte albums, er også udvalgt med kærlig og kyndig hånd. Righoldige noter af Blair Jackson og Robert Hunter? Jamen, naturligvis! Hermed anbefalet.

The Dead er i fuld gang med en ny sommerturne gennem USA, denne gang med Warren Haynes fra Allman Brothers Band som fast medlem. Også i år kan man købe liveoptagelser fra alle koncerterne, men de vil ikke blive forhandlet af os. Grunden er, at vi sidste år var langt fra at kunne aftage det kvantum, der ville have udløst en engrospris ved samlet bestilling. I stedet blev CDerne sendt enkeltvis med forsendelsesgebyr på hver enkelt sæt, og så blev det pludselig en virkelig dårlig forretning. Vi vil anbefale vore kunder i stedet at bestille musikken direkte hos dead.munckmusic.com. Ratdog, GD-kopibandet Dark Star Orchestra og diverse andre 'special events' kan købes sammesteds.

Dancing Bear ønsker jer alle en god sommer, hvornår den end måtte indfinde sig.

6. april 2004:
Nyhederne falder tæt lige for tiden - den seneste er det længe ventede Jerry Garcia box-sæt "All Good Things", udgivet af Rhino records. Boxen ser ud til at være i samme eksklusive udstyr som "So Many Roads", og prisen er også ret eksklusiv: 733 kr! Den indeholder Garcia's 5 studie-albums, remastered i HDCD med outtakes, en fyldig booklet med tekst af Blair Jackson og Robert Hunter, samt en ekstra CD fyldt med alternative takes, jams, osv. Indholdet er beskrevet mere indgående det sædvanlige sted på hjemmesiden (dvs. klik på billedet af boxen). Der går i øvrigt rygter om en "Dick's Picks"- lignende serie af udgivelser med de forskellige inkarnationer af Jerry Garcia Band, men lad os nu se.....

Forårets "from the Vault"-udgivelse hedder "Grateful Dead - Rockin' the Rhein", et komplet show fra Rheinhalle, Düsseldorf, endnu en godbid fra Europaturneen i 1972. Så længe lager haves medfølger en bonus-CD med flere pluk fra 'The Academy of Music'-koncerterne i marts 1972 (Dick's Picks nr. 30).

Så er der kommet et 2-CD sæt, "Weir Here - The Best Of Bob Weir" med et udvalg af skæringer fra Weirs soloalbums og talrige fritidsbands, samt et udvalg af eksempler på hans arbejde som sangskriver og forsanger med Grateful Dead (hele CD 2)

Apropos "So Many Roads", så er der dukket et restlager op i USA af dette ellers udgåede boxsæt, så lige nu (men hvor længe?) kan vi skaffe boxen i den originale lærredsbetrukne kassette for kr. 733. Det er så nok allersidste chance! Men, som et plaster på såret kan vi tilbyde en SMR-sampler, en enkelt-CD med udpluk fra boxsættet, som vi har fået i et mindre antal eksemplarer. De tilbydes til den symbolske pris af 60 kr inkl.porto. Send blot en e-mail hvis du er interesseret - girokortet følger med ved leveringen (undtagelsesvis ingen forudbetaling!).

Det er snart påske, så var det noget med et påskeæg? Producerne af "The Closing Of Winterland" DVD-sættet var i den lykkelige situation, at de havde mere stof og mere plads end de umiddelbart havde brug for, så derfor gemte de en række "påskeæg" rundt om på DVDerne, fortrinsvis fotos og interviewstumper. Æggene er ikke lige til at falde over - de kræver at man er vaks med fjernbetjeningen på de rigtige tidspunkter - men heldigvis har "nogen" skrevet en vejledning, som du kan finde på hjemmesiden. Der er tilføjet et link under produktdetaljerne for TCOW-DVD ("klik på billedet....").

Vil du have mere endnu? Ja, så er der jo lige kommet musemåtter, puslespil, kasketter, solbriller...... og såmænd også et par nye T-shirts. God katalogjagt!

8. marts 2004:
Dick's Picks rides again!
Nummer 31 udkommer 15.marts, men kan forudbestilles allerede nu. Det bliver igen et 4-CD sæt med næsten 5 timers musik fra de tre sidste koncerter på sommerturneen 1974, 4-5-6 august, i Philadelphia Civic Center og Roosevelt Stadium, Jersey City. Setlister og billeder er endnu ikke på hjemmesiden; de kommer muligvis først omkring udgivelsesdatoen.

The Closing of Winterland DVD-sættet er den hidtil største salgssucces, vi har haft hos Dancing Bear, og det samme gælder sandsynligvis for Grateful Dead Productions som helhed. Nu er sættet yderligere blevet nomineret til 2 "Jammy-awards", som uddeles blandt de såkaldte "jam-bands". Nomineringerne gælder kategorierne "Archival Album of the Year" og "DVD of the Year". The Dead's 2003 Summer Getaway turné er blevet nomineret i kategorien "Tour of the Year." Gdstore har haft et særtilbud på 'View From The Vault' I og II i VHS/PAL formatet (Europæisk), som åbenbart ikke har solgt godt nok. Vi har taget nogle eksemplarer hjem af hver som vi sælger med stor rabat - se selv i tilbudskassen "Bargain Bin" på www.dancingbear.dk. Samme sted ligger der også en del T-shirts i div. størrelser, så kik lige forbi og tag forskud på foråret!

Lad os også benytte lejligheden til at reklamere for vort store udvalg af Grateful Dead Stickers. Der er kommet mange flotte nye til i de seneste måneder, til gengæld er mange af de klassiske forsvundet fra kataloget hos Gdstore. Men fortvivl ikke! Dancing Bear har opbygget et pænt lager af de mest populære stickers, så hvis du har lyst til at bekende kulør med en Dead-mærkat på bilen (mange fås også til bagruden), så er det nu, du skal slå til. Hvem ved, måske vil du få noget nyt at tale med din nabo om!

The Dead files
Timeline
History
Discography
Dick's Picks
Band members
Grateful Dead Quiz
Links

ic2}

{pic2}

{pic4}

Top Home


   Dancing Bear Records
   Langesvej 38, 2.
   3400 Hillerød