til startside
forside    nyheder    om DBear    skriv til os    faq    hjælp    in english


 


Denne site anvender INGEN cookies!


Dancing Bear Shop
Music, Grateful Dead
  Music, GD Live Dates
Music, solo + side projects
Music, other artists
Video
Books
Posters and Prints
T-shirts
DeadWear
Stickers
  Patches
Odds and ends
  Bargain bin
CD-subscription
  Shop help
Home

{pic1}

{pic3}

Uundværlige Grateful Dead links
Dette er kun toppen af isbjerget – men hvilken top!

The official home page of the Grateful Dead:
www.dead.net

Omfattende site med mange faste features som "Tapers' Section", "Jam of the Week", "Greatest Stories Ever Told", "Grateful Dead Hour", og naturligvis "The Deadnet Store". Samt årligt tilbagevendende begivenheder som "30 Days of Dead" (i november) og "The Dead Covers Project" (i februar). Meget anbefalelsesværdig.

DeadBase:
DeadBase er bogen, som gør det muligt at holde styr på hvilke sange der blev spillet ved hvilken koncert, hvor og hvordan. DeadBase har ikke længere sin egen website. Dead.net har overtaget funktionen med søgbare setlister, og bøgerne kan købes samme sted, samt på Amazon.com og Dancingbear.dk.

Grateful Dead on Facebook:
https://www.facebook.com/gratefuldead
Få de dugfriske nyheder og rygter, og chat med deadheads fra hele verden.

The Bear:
www.thebear.org

Bear er identisk med Owsley Stanley, LSD-fabrikant, lydmand, producer, billedkunstner, og meget, meget mere. Selv om denne legendariske skikkelse døde for nogle år siden, lever hans interessante hjemmeside stadig.

GD Lyric and Song Finder:
https://www.whitegum.com/intro.htm

Er teksten svær at høre? Går du og spekulerer på, i hvilken sang linjen ’Wake of the flood’ optræder? Hvor mange originale sange skrev og sang Pigpen? Find svaret på disse og mange andre spørgsmål i den fikse Song Finder.
Interessant detalje: Alex Allan, som har udviklet dette websted, var Tony Blairs IT-rådgiver og tidligere British 'High Commisioner' (nærmest ambassadør) i Australien!

Grateful Dead Songlists: www.rukind.com
Her finder du becifringer og guitar tabulatur-notationer til næsten alle de sange (originaler og kopier) som Grateful Dead har spillet. Der er tilsvarende afdelinger med Jerry Garcia Band, andre solo- og sideprojekter, og en del andre kunstnere. Samt omfattende diskussionsfora.

The Annotated Grateful Dead Lyrics, by David Dodd: http://artsites.ucsc.edu/GDead/agdl/
Et meget interessant - men ret akademisk - websted. David Dodd er professor i Engelsk litteratur, og kernen i hans site er en grundig analyse af metaforer og litterære referencer i (en gang ad åre) alle sange skrevet og spillet af Grateful Dead. Der er også en - mere eller mindre - kuriøs samling essays og artikler om enkelte sange og temaer i Grateful Deads lyriske univers, samt links til en lang række utroligt omfattende diskografier og bibliografier.

Eurodead:

http://www.karma.dk
Guitaristen TømrerClaus har en net-butik, hvor han sælger (især) tressermusik, med meget personlige anbefalinger. Desuden hippie-tøj, smykker, rygeudstyr, osv. osv.

http://www.jaffar.dk Her kan du finde baggrundshistorien om det særlige beatnik- og hippiemiljø i og omkring San Francisco i halvtredserne og tresserne, som var grobunden for The Grateful Dead og alle de andre vestkyst-bands. Et udmærket sammendrag, endda på dansk, men det kræver lidt arbejde (eller held) at finde det.

 

The Dead files
Timeline
History
Discography
Dick's Picks
Band members
Grateful Dead Quiz
Links

{pic4}

ic2}

 


Top Home


Dancing Bear
Fredskovhellet 24 st.th. 3400 Hillerød