til startside
forside    nyheder    om DBear    skriv til os    faq    hjælp    in english
Dancing Bear Shop
Music, Grateful Dead
Music, solo + side projects
Music, other artists
World Music
Video
Books
Posters and Prints
T-shirts
DeadWear
Children's Corner
  Dancing Bears
Stickers
  Patches
Odds and ends
  Bargain bin
CD-subscription
  Shop help
Home

{pic1}

{pic3}

31. oktober 2003:
Dick's Picks nr. 30 er lige udsendt - faktisk har de heldigste (i USA) allerede fået den og er ved at falde over hinanden i deres begejstring (se http://dnc.dead.net/Grateful dead central/Dick's picks resurrected/Current topics/The picks/Dick's Picks 30).

Stedet er Academy of Music, New York City, tiden er 25 + 28. marts 1972, lige før afrejsen til Europa. Det er et 4-CD sæt - hele CD1 er helliget den 25. marts med Bo Diddley som gæstesolist, hvilket også sætter sit kraftige præg på setlisten.

Indspilningen er en af lydtekniker Betty Cantor's legendariske 'Betty-boards', berømt for deres suveræne klang og stereomix. De originale masterbånd blev længe anset for tabt. Historien om hvordan en kuffert fuld af Ampex-bånd blev fundet i en forladt bagagebox og solgt på auktion - og især hvad der siden blev af dem - er en kriminalroman værdig; det meste kan læses i 'The Deadhead's Taping Compendium' Vol.3.

Ny bog: Steve Parish var med næsten hele vejen som roadie for Grateful Dead, senere desuden manager for Jerry Garcia Band. Nu har han skrevet en meget personlig bog om sine oplevelser: "Home Before Daylight". Vi har allerede et ekstra eksemplar hjemme til den hurtigste på tasterne, ellers er leveringstiden de sædvanlige ca. 5 uger.

Status på leveringer i øvrigt: DP30 er lige bestilt - Alle 'Summer Getaway' bestillinger fra før 1/10 ventes at ankomme meget snart - 'The Closing of Winterland' forudbestillingerne bliver afsendt fra USA på udgivelsesdagen 11. november, eller lige efter.

Der er spændende nye t-shirts, stickers og patches på hjemmesiden. Og kalenderen for 2003 kan stadig bestilles. Send din bestilling nu hvis du vil være sikker på at få julegaverne inden jul!

16. september 2003:
1. Vi har for nylig haft lejlighed til at lytte til nogle af koncerterne fra Summer Getaway 2003. Og hvordan er det så at gå til Dead-koncert i 2003? Noget kan man se allerede ved at studere setlisterne. I stedet for, som i gamle dage, at varme op med et udvalg af kortere sange, starter de fleste koncerter nu med en stilfærdig jam, som efter 3-5 minutter samler sig til en melodi. Dette mønster er uden tvivl introduceret af de to "Ratdogs", Bob Weir og Jeff Chimenti.

Sangerinden Joan Osborne markerer sig meget flot og giver helt ny liv til en lang række dead-sange, man troede man kendte ud og ind. Selv i de instrumentale passager er hun helt fremme og bruger sin stemme som soloinstrument med stor autoritet. Phil Lesh synger mere end før (om man så kan lide det eller ej), og har skrevet adskillige nye sange.
Guitaristen Jimmy Herring er med overalt, lydhør og teknisk overlegen. Alligevel kan man godt gribe sig selv, især i jam-sekvenserne, i at savne Garcias melodiske fantasi og unikke fraseringer som gjorde, at Grateful Dead ikke lød som nogen anden gruppe i verden.

Det er ikke let at udpege favorit-shows, men bidragyderne på dnc.dead.net peger blandt andet på Hampton 27/6, Austin,Texas 4/7 (hvor Willie Nelson også var på plakaten), de fem shows i Red Rocks, Colorado, og ikke mindst 9-10 august, Jones' Beach (også kaldet Joan's Beach!), hvor The Dead indledte med en akustisk afdeling. Optagelserne af sidstnævnte shows fylder 4 CDer hver, men sælges til uændret pris!

Der ligger mange store oplevelser gemt i denne turne, hvor enhver burde kunne finde indtil flere opdaterede udgaver af sine yndlingsnumre. Setlister og anmeldelse af alle shows ligger på hjemmesiden. Husk, at 30. september er sidste frist for at bestille med mængderabat.

2. Efterårets store video-udgivelse bliver "The Closing of Winterland", 31. december 1978. Det var en virkelig fantastisk Grateful Dead-koncert - over 4 timer og med flere gæstesolister - som bl.a. er kendt af mange via et bootleg-album, "Farewell to Winterland". DVD'en indeholder masser af interviews og andet ekstramateriale, næsten 7 timer i alt. Udgivelsesdatoen er 11 november, men sættet kan allerede nu forudbestilles på www.dancingbear.dk.

Bemærk venligst, at denne udgivelse ikke kommer automatisk til vore "Vault" abonnenter, men skal bestilles særskilt. Bemærk også det ekstra-specielle "package" særtilbud, som inkluderer en T-shirt med Kelly/Mouse's flotte blå rose, taget fra den originale koncertplakat.

3. Den fine, lærredsindbundne 5-CD box "So Many Roads" (SMR) har vi haft i kataloget i flere år. Den har kunnet skaffes fra grossister i Europa til meget favorable priser, hvorimod sættet altid i USA har været solgt til en fuldstændig opskruet pris. Nu er den europæiske presning helt udgået af Aristas katalog, uvist af hvilken grund, da den har solgt virkelig godt. Vi har været heldige og sikret os et par (2) eksemplarer, som må være blandt de allersidste i Europa, som er til at betale. Vi sælger dem til normalprisen, 465 kr, men når de er væk, vil prisen i USA-import ligge mellem 700 og 900 kr, afhængig af hvor, vi kan skaffe dem fra. Vi beholder sættet i kataloget af principielle grunde, men indrømmer at det er alt for dyrt! Med andre ord: Der er penge at tjene for de hurtige, som stadig mangler SMR på reolen. Indholdet er, som altid, beskrevet i detaljer i kataloget, ved et museklik på billedet.

4. Og lige et supertilbud mere: "Terrapin Limited", 3CD-sættet fra 3/15/90, har hidtil kostet en flad 500 kr-seddel, idet der dels var inkluderet en plakat, dels et klækkeligt bidrag til "Terrapin Station"-projektet, som man må formode nu er opgivet. Prisen er ihvertfald nedsat til kr. 282. Det er stadig lidt mere end Dick's Picks-niveau, men det er multitrack-mix og en fantastisk flot koncert med Brent Mydland i fin form. Og plakaten er stadig med i den individuelt nummererede box.

5. Shoppens bestillingsfunktion er stadig nødlidende, men vi håber at de faste kunder ikke lader sig afskrække af at skulle kommunikere via alm. e-mail lidt endnu.

21. august 2003:
1. The Dead, Summer Getaway:
Vi annoncerede i juli måned, at 24. august var sidste frist for at bestille koncerterne fra "Summer Getaway 2003" med den særlige Dancing Bear storkøbsrabat. Siden da er turneen blevet forlænget med 3 koncerter midt i september, så vi forlænger bestillingsfristen til 30. september.

Der er også sket det glædelige, at vi har fået tilbud om en særlig rabat hos leverandøren, hvis vi er i stand til at bestille mindst 200 CD-sæt på en gang. Hvis det lykkes vil en del af rabatten blive givet videre til jer - også til dem, der allerede har bestilt. Det bliver ikke helt let, og vi er langt fra de 200 sæt på nuværende tidspunkt. Den ekstra rabat vil ikke blive meldt officielt ud før vi kan se, at målet er inden for rækkevidde, så det vil være en stor hjælp, hvis de af jer, der tænker på at investere i "The Dead", ville give en foreløbig (uforpligtende) melding om, hvor mange CD-sæt, I kunne tænke jer at bestille. Husk også, at I kan bestille af flere omgange. Setlister og beskrivelser af koncerterne bliver opdateret så hurtigt som muligt - klik på billedet ud for koncerten, ganske som normalt.

Nogle kunder har spurgt, om det er muligt at betale i rater. Således opfordret har vi straks indført følgende ordning, som dog kun er gældende for Summer Getaway-koncerterne: Hvis du bestiller 10 CD-sæt eller derover, forfalder betalingen i 3 månedlige rater. Du modtager 2 girokort sammen med faturaen, det tredie kommer senere, hvilket giver os mulighed for at regulere restbeløbet hvis der skulle blive udløst en ekstra rabat.

2. "The Grateful Dead Calendar 2004" er udkommet. De interesserede bør skynde sig, da kalenderen de sidste par år har været udsolgt allerede i oktober. Der er også kommet et par nye, fantastisk flotte tie-dye T-shirts, som kan ses på forsiden af www.dancingbear.dk

3. Har alle I, der har anskaffet Dick's Picks 29, fundet de skjulte bonusnumre? De ligger i slutningen af CD 2 og 5, men af en eller anden grund kommer man ikke ind i dem på helt samme måde. Prøv jer frem!

4. Som nogle sikkert har bemærket, fungerer "indkøbskurven" og "feedback" ikke i øjeblikket. Dancing Bear websiten har skiftet hjemsted, og desværre fandt vi for sent ud af, at den nye udbyder ikke understøtter e-mail funtioner på samme måde som den tidligere. Nu er vi til gengæld gået i gang med en større opgradering af shoppen som gerne skulle ende med en stærkt forbedret funktionalitet, blandt andet kunde-login, så I ikke behøver indtaste hele postadressen hver gang. Vi håber også at kunne håndtere kreditkort-betalinger på en lidt nemmere måde end hidtil.

Bestillinger kan i øjeblikket kun ske som almindelig e-mail, hvilket er lidt mere besværligt, men forhåbentlig ikke afskrækker nogen. Vi sender en hurtig bekræftelse af ordren, ligeledes pr. e-mail, som følges op af fakturaen som normalt.

11. juli 2003:

De store nyheder er virkelig store denne sommer: 6 CD'er i Dick's Picks Vol. 29, eller hvad med de 28 officielle live-optagelser fra "The Dead"s sommerturne!

For at tage det sidste først: Hos Dancing Bear mener vi, at den nye generation af "The Dead" og den aktuelle turné "Summer Getaway 2003" tegner til at blive så spændende, at så mange som muligt skal have chancen for at høre koncerterne i krystalklar Soundboard-mix. De foreløbige anmeldelser er opløftende - selv glæder vi os meget til at høre den fremragende sangerinde Joan Osborne prøve kræfter med Dead-repertoiret - og så er der jo også gæstemusikerne Steve Winwood, Willie Nelson, m.fl. Iflg. Mickey Hart, som offentliggør sine dagbogsnotater løbende, har det været gruppens mål at opnå et repertoire på ca 150 sange at vælge ud fra, lige som Grateful Dead i deres velmagtsdage. Vi offentliggør setlisterne, dog med nogen forsikelse pga. ferie, og så er problemet bare at vælge!

Firmaet bag det nye "official bootleg" koncept, dead.munckmix.com, har valgt ikke at favorisere storkøb, idet portoen bliver lagt oven i prisen på hvert enkelt 3-CD sæt. Sådan plejer vi ikke at gøre hos Dancing Bear, så derfor har vi valgt selv at betale mængderabatten, som du kan læse mere om på vores website. Det er faktisk et ret enestående tilbud, som vi forventer at mange vil benytte sig af.

Dick's Picks Vol. 29 er allerede modtaget med uhørt begejstring af de hurtige og heldige (i USA), som allerede har fået den. Den består af 2 x 3CDer, 19. og 21. maj 1977, måske den gennemsnitligt mest fremragende måned i Grateful Dead's turne-historie! Både lyd og spilleglæde er efter forlydender i absolut særklasse. Vi har som sædvanlig bestilt så snart det var muligt, bl.a. til vore abonnenter, men de hurtigste af jer andre kan også nå at være med i første leverance.

Lad os også lige nævne den nye 'keltiske' samling "Buckdancer's Choice" med de californisk/irske deadheads i gruppen "Wake of the Dead". Og opsamlingen "Birth of the Dead", som hidtil kun har kunnet fås som en del af box-sættet The Golden Road". Læs flere detaljer om disse udgivelser på www.dancingbear.dk

Efter en lang opstartsperiode er vores hovedleverandør "Grateful Dead Store" omsider blevet opdateret med hele det gamle varelager. Det betyder blandt andet, at en hel del T-shirts og stickers, som vi midlertidigt måtte lade udgå af kataloget, nu kan fås igen. Hos Dancing Bear venter der derfor også en større opdatering af kataloget, som ikke kan forventes afsluttet før i august. Men hvis du har måttet gå forgæves i de seneste måneder, så check ind om en måneds tid igen.

Ha' en rigtig god sommer!

25. april 2003:

Så er Dick's Picks Vol. 28 på banen, og takket være en ganske usædvanlig hurtig ekspedition har vi den allerede på lager i starten af næste uge (uge 18).

Vi tager endnu et dyk i den særdeles spændende og pålidelige årgang '73, hvorfra David Lemieux & Co. er dukket op med to koncerter fra lidt usædvanlige steder: Lincoln, Nebraska og Salt Lake City, Utah, hhv. 26/2 og 28/2-73. The Dead har aldrig ladet sig påvirke ret meget af publikums antal eller reaktioner; mange af jer husker sikkert den fænomenale 'Midnight Hour' fra Rio Nido (udgivet på 'From the Phil Zone'), hvor gutterne spillede en vis legemsdel ud af bukserne til ære for 20 - 30 forbløffede hotelgæster. Koncerterne i Midtvesten var sjældent udsolgt i halvfjerdserne, og kun en mindre del af publikum var deadheads. Alligevel kan vi roligt sætte forventningerne højt til dette 4-CD sæt, alene sætlisten ser særdeles indbydende ud med de mange jam-numre: Dark Star, Playin', Truckin', The Other One, og hele to udgaver af den dengang ganske nye Eyes of the World.

Ganske få dage efter vort sidste nyhedsbrev skete den omlægning af merchandise-forretningen som vi havde forventet; shoppen bliver nu drevet af den store netshop MusicToday.com. Varelageret kommer kun langsomt på plads igen; bl.a. er en meget stor del af T-shirts og stickers forsvundet, så vort katalog skal på disse områder tages med forbehold indtil videre. I kan dog roligt bestille - vi giver en hurtig tilbagemelding på leveringssituationen.

Værre er det at priserne på CD'er er steget, og principperne for beregning af porto er ændret voldsomt. Sammenlagt betyder det, at prisen for en 3-dobbelt Dick's Picks burde stige med ca. 26 kr, hvilket mere end udligner det prisfald på kr. 22, som blev udløst af den lavere dollarkurs for en måned siden. Af praktiske grunde har vi dog valgt simpelthen at køre den gamle prisliste ind igen - det vil ske med virkning for alle ordrer, der indgår fra og med 1. maj. De hurtige kan således nå at få DP28 og VFTV-4 (både på DVD og 4CD) til gammel pris. Foruden selvfølgelig alt det andet.

21. marts 2003:

Kære Dancing Bear-kunde!

Der er nyheder fra Dead-land, et par gode, og en mindre god. Den gode nyhed er annonceringen af View from the Vault nr. 4, to koncerter fra turneen med Bob Dylan i sommeren 1987. Der mangler sættene med Dylan, plus lidt mere. 1987 var som bekendt året, hvor Garcia fik nyt liv i sin optræden og sit spil efter sin coma året før, så vi kan godt glæde os til et nyt kik på denne periode. VFTV-IV udsendes kun på DVD og CD. Den frigives til salg den 8.april, men kan forudbestilles nu.

Den anden gode nyhed er, at Dancing Bear har sat priserne betragteligt ned som følge af de seneste fald i dollarkursen. En 3-dobbelt Dick's Picks koster nu 232 kr hvilket betyder, at du nu kan købe to og stadig få dem leveret til den laveste portotakst!

Vore kunder i Skandinavien må til gengæld finde sig i at komme op på samme porto som resten af Europa, men der er vi desværre undergivet PostDanmarks luner.

Den mindre gode nyhed er, at Grateful Dead Merchandising har økonomiske vanskeligheder, og derfor vil skære ned i personalet og flytte til et sted i landet hvor huslejen er mindre end i Californien. Salget af nyudgivelser som Dick's Picks er efter de seneste forlydender nede på ca 50.000, og det er åbenbart ikke nok til at det kan løbe rundt. Vi ved endnu ikke i hvor høj grad nedskæringerne vil ramme mængden af udgivelser, eller hvad der ellers kan tænkes at ske. Udlicitering af salget har været drøftet, men det behøver ikke nødvendigvis være dårligt. Måske kan Dancing Bear udvide sit katalog, uden at vi behøver at sprede os over flere leverandører.

Vi har i øvrigt lanceret en ny service på vores hjemmeside: Tip En Ven, hvor vi opfordrer dig til at sende os navnet på en ven, som du tror ville have glæde af at handle hos Dancing Bear. Hvis din ven bliver ny kunde hos os, får han den første ordre uden forsendelsesomkostninger.Nu vil du nok spørge, hvorfor du ikke også får noget for at have givet os det gode tip! Vi er helt enige, men at skrive det på hjemmesiden ville være en strafbar overtrædelse af markedsføringsloven! Vi kan kun sige: Prøv det, og se hvad der sker.

9. december 2002:

Den legendariske Monterey Pop festival har givet os en fremragende film og to live-plader (Jimi Hendrix og Otis Redding), og nu er der i USA udgivet et overdådigt box-sæt på 3 DVD'er, "The Complete Monterey Pop Festival" med filmen i ny og perfekt udgave (bl.a. med 5.1 surround sound), de to ovennævnte koncerter i deres helhed, samt 2 timers ekstra filmmateriale, herunder nogle af de kunstnere, som ikke nåede at komme med i den oprindelige film. Og, for at det ikke skal være løgn, en stribe interviews med musikere og bagmænd, et fotoalbum, og andet guf. Se flere detaljer i Dancing Bear shop (Video). Box-sættet kan endnu ikke fås i Europa.

Dancing Bear handler som bekendt overvejende via Grateful Dead Merchandising, men i dette tilfælde vil vi gøre en undtagelse. For at opnå det nødvendige volumen må vi dog gøre tilbuddet tidsbegrænset, så I har betænkningstid til den 24. december. Senest den dag, lige før juletræet tændes, skal vi have ordren, som naturligvis også kan indeholde andre ting. "The Complete Monterey Pop Festival" koster 740 kr inkl.moms, + forsendelse.

Dancing Bear ønsker alle kunder en glædelig jul og et godt nytår

PS: Grateful Dead spillede ikke på selve festivalen, selv om de var i Monterey og jammede med de andre musikere i en nærliggende park. Fraværet skyldes, at gruppen anså hele projektet for at være en klam kommerciel fidus, og derfor nægtede at medvirke. Forståeligt, men trist.

18. oktober 2002:

CD-udgivelserne fra Grateful Dead har det med at komme i bølger, så siden juli har det været ret stille på den front. Men nu er der (igen) to dugfriske nyheder fra 'The Vault':

Med Dick's Picks nr. 26 (2 cd) er David Lemieux og Jeffrey Norman igen dykket ned i de sene tressere og har fundet to shows, 26. og 27. april 1969, som de kritiske deadheads på chatten (www.deadnetcentral.com) ser frem til med stor tilfredshed.

Også et nyt multispors-remix er lige på trapperne: Nassau Coliseum, fra 15 og 16. maj 1980. Året 1980 har hidtil været savnet blandt live-udgivelserne, idet der ikke er ret mange bånd fra dette år i arkivet. Så nu får vi for en gangs skyld chancen for at høre et fyldigt uddrag af de mange fine sange fra LP'en "Go To Heaven". Se hele setlisten på www.dancingbear.dk

Bassisten Rob Wasserman, som nogle af os havde fornøjelsen at høre i sommer sammen med Bob Weir og Ratdog, har udgivet endnu en solo-cd med titlen "Bassically Me".

Der er også kommet en stribe nye T-shirts, bl.a. en med en virkelig flot Garcia-tegning. Alle de nævnte nyheder kan bestilles nu.

Hjemmesiden har fået en mindre ansigtsløftning: En irriterende fejl i shoppen er nu rettet. Før kunne man risikere, at et køb ikke blev registreret hvis browseren ikke var helt færdig med at indlæse de mange billeder før man trykkede på 'Buy'-knappen. Nu sker det ikke mere. Husk, at der altid skal komme et lille pop-up vindue som bekræftelse, hver gang man har klikket på 'Buy'.

Vi er snart klar til at modtage kreditkortbetalinger, hvilket en del kunder har opfordret os til. Det har været et ufravigeligt krav, at varerne ikke måtte blive dyrere for de mange, som er tilfredse med at betale med girokort, netbank eller kontant. Men nu har vi fundet en samarbejdspartner, PayPal i USA (kendt af bl.a. alle e-bay brugere), som ikke opkræver en fast månedlig afgift. Kreditkortkunder vil blot blive pålagt et gebyr på 4% af købsprisen. Gebyret beregnes automatisk og kan kontrolleres før bestillingen afgives. Vi mangler at få denne facilitet indbygget i bestillingssystemet, men det sker inden længe.

Endelig har vi officielt lanceret en ny service, "Spørg Dancing Bear", en udvidelse af vores videnbank "The Dead Files". Der er ingen grund til, at flere ikke skulle få glæde af vores 30-årige studier af The Grateful Dead, som indbefatter de fleste af de godt 40 bøger, der er skrevet om dette kulturfænomen. Så har du spørgsmål, store eller små, ligetil eller kryptiske, så skriv til os. Vi glæder os til at høre fra dig!

4. juli 2002:

Det vrimler med spændende CD-nyheder her på kanten af sommerferien. Se bare her:

Dick's Picks Vol. 25 er lige på trapperne, men kan bestilles allerede nu. Det er et 4-CD sæt, og optagelserne stammer fra 10-11. maj 1978 i hhv. New Haven og Springfield. The Deadhead's Taping Compendiumhar en begejstret omtale af begge koncerter - anmeldelsen af den 11. slutter med håbet om, at den snart måtte komme som officiel udgivelse. Der er hermed sket!

Over the Edge and Back - The Best of Mickey Hart Hvis du ikke kender Hart's tidligere udgivelser, giver denne CD et godt overblik. Meget af materialet - også det hidtil uudgivne værk fra åbningsceremonien ved OL i Atlanta - er baseret på etnisk trommemusik med mere eller mindre elektronisk bearbejdning. Men der er også prøver fra hans herlige etno-pop CD 'Mystery Box' med nye tekster af Robert Hunter og velklingende vokal fra engelske The Mint Juleps.

The Trichromes med Bill Kreutzmann har nu udgivet en 'hel' CD, udelukkende med egne numre (ingen GD cover-versioner!) Nummeret 'Dice With the Universe' er genganger fra mini-CDen af samme navn.

Steve Kimock Band har udsendt en ny live-CD, East Meets West, optaget i Japan og USA. Steve Kimock har tidligere spillet med bl.a. Zero, Jazz is Dead, The Other Ones og Phil Lesh & Friends.

Der er flere nyheder på vej:

Steppin' Out With the Grateful Dead er det længe ventede 4-CD sæt med nyt materiale fra Europaturneen i 1972, nærmere bestemt er det udvalgte numre og sekvenser fra de ialt 7 koncerter i England. Planlagt udgivelse: 9. juli.

View From The Vault Volume III (DVD, VHS, VHS-PAL samt soundtrack CD) er fra Shoreline Amphitheatre, 16. juni 1990. Der er allerede kommet mange reaktioner på 'chatten' fra begejstrede deadheads som overværede koncerten eller har den på bånd. Der skulle efter sigende være nogle meget flotte og helt unikke jams. Forventes i august.

Vi vil også her gøre opmærksom på en ikke helt dugfrisk nyhed, nemlig den fine There And Back Again med Phil Lesh and Friends, som udkom sidst i maj måned. Denne studie-CD, med tilhørende live-bonus-CDer med over en times musik, er blevet en forrygende succes hos Dancing Bear, hvor rygterne om pladen er gået fra kunde til kunde. En af Phils venner er guitaristen og sangeren Warren Haynes fra Allman Brothers Band, som synger for på de fleste skæringer. Det gør han godt, og han har også selv bidraget med et par numre. Live-udgaverne af bl.a. Passenger, Dark Star og The Eleven skal simpelthen opleves. Det er ikke helt Grateful Dead, men kors hvor det rykker!

Andet merchandise: Den populære CD-taske er tilbage i kataloget efter at have været udsolgt i lang tid. Den rummer 24 CDer i de indvendige lommer (af stof, ikke plastic) og har det rød-hvid-blå 'Lightning Bolt' logo på begge sider. Check også lige det nye 'Play Dead' logo, som fås på T-shirt og sticker.
Vi glæder os til at høre fra dig.

28. september 2001:

Vi sender dette nyhedsbrev for at gøre dig opmærksom på en række spændende CD-nyheder, som netop nu er kommet med i kataloget på www.dancingbear.dk. Alle nedenstående udgivelser er fyldigt omtalt på hjemmesiden - for at se detaljer skal du bare at klikke på billedet i kataloget eller på startsiden.

Dick's Picks Vol. 23 - Baltimore Civic Center 9/17/72. Endelig en ny Pick fra kanonårgangen 1972, hvorfra vi tidligere har fået DP11, Hundred Year Hall og - ikke at forglemme - Europe '72. DP23 er et 3-CD set til den sædvanlige pris: 272 kr.

The Golden Road Box Set - Alle de klassiske Warner Brothers albums (1967 - 1973) på 10 CDer i digitalt remix med masser af bonusnumre (outtakes og live-udgaver). Informativt teksthæfte på 100 sider. Samt et 2-CD set: "Birth of the Dead" med sjældne demoer og liveoptagelser fra 1965-67. Oven i hatten får vi, der køber sættet via Grateful Dead Merchandising, et ekstra 2-CD set med et 2-timers radioprogram fra 1969, som rummer interviews og musik med GD samt Jefferson Airplane og Quicksilver. Samlet pris hos os: 1656 kr.

From the Vault: Nightfall of Diamonds - Meadowlands Arena, New Jersey 10/16/89. Et 2-CD set, optaget i multispor-teknik på Bob Weir's fødselsdag. En flot, flot koncert, som nogle af os allerede har snuset til via "privatoptagelser" (noget som altid har foregået med Grateful Deads fulde accept og støtte!). Pris: 258 kr.

Grateful Dawg soundtrack - Jerry Garcia's samarbejde med mandolinisten David Grisman er blevet dokumenteret i en spillefilm, som vi dog næppe får at se i danske biografer. Men mon ikke den kommer på video? På lydsporet medvirker, foruden backingmusikere, bluegrass- og folk-veteranerne Bill Monroe, Peter Rowan og Ewan MacColl. Pris: 204 kr.

Ratdog live at Roseland - for at høre, hvad Bob Weir's Ratdog kan på egen hånd skal du høre den meget fine "Evening Moods" fra sidste år. På denne dobbelte live-CD spiller Ratdog overvejende Grateful Dead-numre med deres specielle swingende, let jazzede stil.

Vi glæder os til at høre fra dig!
Dancing Bear

Dick´s Picks Vol. 29
(6cd) 05/19/77 Fox Theater + 05/21/77 Lakeland Civic Center
(30. juni 2003)

Dick´s Picks Vol. 28
(4cd) 2/26/73 Lincoln, Nebraska, 2/28/73 Salt Lake City, Utah
(9. april 2003)

View from the Vault Volume IV
Oakland Stadium 7/24/87 og Anaheim Stadium 7/26/87 - udsendes kun som DVD(ukodet) + 4CD
(
8. april 2003)

Grateful Dead Productions skærer ned
På grund af økonomiske vanskeligheder vil GDP flytte til mindre og billigere lokaler og skære ned i personale og aktiviteter over de kommende måneder. Postordrevirksomheden med musik og merchandise forventes at blive udliciteret. Læs mere her

Dick's Picks Volume 27
12/16/92 Oakland Coliseum Arena + lidt fra 12/17/92.
(17. januar 2003)

Dick's Picks Volume 26
4/26/69 Electric Theater, Chicago + 4/27/69 Labor Temple, Minneapolis

Go To Nassau
Ny dobbelt cd sæt i 'The Vault' serien (multi-track remix), fra to koncerter 15 & 16. maj 1980 på Nassau Coliseum.

Sunshine Daydream
(Veneta, Oregon, 27. august 1972)
Filmen, som omtales nærmere her, havde biografpremiere i New York i weekenden 17-18. august. En DVD-udgave er på vej - udgivelsestidspunktet kendes endnu ikke.
(20. august 2002, revideret 3. januar 2003)

View from the Vault Volume III
Shoreline Amphitheatre 6/16/90 - udsendt som 3CD soundtrack, VHS/NTSC og DVD (ukodet)
(udgivet 9. juli 2002)

Dick's Picks Volume 25
5/10/78 New Haven + 5/11/78 Springfield
(frigivet 2. juli 2002)

Steppin' Out with the Grateful Dead
(frigivet 2. juli 2002)

Ratdog spiller i Europa i juni og juli
Europaturneen starter 28/6 i Newcastle og slutter 16/7 i Italien. Den koncert, der ligger nærmest Danmark, er Hamburg den 9/7, på koncertstedet Fabrik. Du kan læse mere på Ratdog's hjemmeside.
(29. maj 2002)

Ratdog til Europa
I følge nyeste udgave af Grateful Dead Almanac kommer Ratdog med Bob Weir i spidsen til Europa i løbet af sommeren 2002. Når der kommer flere detaljer (såsom hvornår og i hvilke lande) kan du læse om dem her.
(19. april 2002)

Vault-udgivelser på vej
Hvis der er noget, de fleste deadheads kan blive enige om er det, at året 1972 var et af højdepunkterne i The Grateful Dead's udvikling som live-band. Her 30 år efter lyder der vedholdende rygter fra folk med tilknytning til Grateful Dead Productions, om at to længe ventede nyheder fra netop dette år vil blive annonceret officielt inden for de næste måneder:

From the Vault: Mere Europe '72
Vi har det klassiske 3LP-sæt, vi har fået Hundred Year Hall fra Frankfurt, og på den nye udgave af Europe '72 (i The Golden Road boxsættet) fik vi som bonus en sekvens fra Tivoli-koncerten 14. april 1972. Men der er mange flere skjulte skatte i det store arkiv "The Vault". Den planlagte udgivelse skulle være et 4CD-sæt taget fra koncerterne i England, som the Dead jo besøgte både i begyndelsen og slutningen af turneen. Blair Jackson, som skriver omslagsnoterne, har bekræftet rygterne.
(4. april 2002)

Sunshine Daydream, VHS og DVD
Friluftskoncerten i Veneta, Oregon den 27. august 1972, "The Creamery Benefit", er en af de helt store. Alene beskrivelsen af den fylder 10 sider i "The Deadhead's Taping Compendium"! Koncerten blev filmet af et uafhængigt filmhold, men den færdige film, "Sunshine Daydream" har aldrig været distribueret officielt på grund af modstand fra Grateful Dead. Der har dog i et par år cirkuleret piratkopier af filmen, og hele koncerten er spredt i vide kredse på CD-R.
Sidste nyt er, at GDP har købt rettighederne til filmen og vil udgive den på VHS og DVD omkring 30-årsdagen for koncerten. Der er meget at glæde sig til: Den helt Woodstock- (eller Midtfyn)-agtige stemning med legende børn og solbadende hippier, og ikke mindst noget af The Dead's mest intense jamming nogensinde i bl.a. Dark Star.
(4. april 2002)

The Dead files
Timeline
History
Discography
Dick's Picks
Band members
Grateful Dead Quiz
Links

ic2}

{pic2}

{pic4}

Top Home


   Dancing Bear Records
   Langesvej 38, 2.
   3400 Hillerød